Acasă Politic Raluca Turcan acuză convocarea ilegală a Parlamentului

Raluca Turcan acuză convocarea ilegală a Parlamentului

DISTRIBUIȚI

147078 – 08082017-  Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a anunţat marți că nu sunt îndeplinite condițiile legale și constituționale pentru ca sesiunea extraordinară a Camerei Deputaților să fie convocată. „Pentru ca o sesiune extraordinară să fie convocată este nevoie de solicitarea președintelui României, solicitarea Biroului permanent al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari. Niciuna dintre aceste condiții nu a fost îndeplinită pentru sesiunea extraordinară convocată la dorința domnului Dragnea. Domnul Dragnea a afirmat și a transmis prin SMS că își dorește o sesiune extraordinară. Poate că își dorește la Teleorman, dar nu poate să își dorească în Parlamentul României decât în baza Constituției. Așadar, PNL a afirmat astăzi foarte limpede că nu poate să fie părtaș la un simulacru de sesiune extraordinară a Parlamentului României. Am solicitat lucrul acesta și am adresat rugămintea de a fi de acord cu noi și ceilalți colegi din Opoziție”, a anunțat Turcan, la Palatul Parlamentului, potrivit agerpres.

Ea a adăugat că membrii Biroului permanent din Opoziție au fost prezenți și și-au exprimat astfel disponibilitatea ca în Parlament „să se poarte o dezbatere în sesiune extraordinară”.

„În același timp, nu facem treaba Puterii. Trebuie să înțeleagă domnii de la PSD și de la ALDE foarte limpede că nu pot să se prevaleze de majoritatea parlamentară când le convine și când nu le convine să spună că Opoziția este de vină. Vor sesiune extraordinară, atunci să își cheme oamenii la treabă. Mai există, de asemenea, o mențiune făcută în ședința de Birou permanent și anume că la ora 15,00 oricum cei din PSD vor convoca sesiune extraordinară. Total neconstituțional. Total în afara regulamentului. Sesiunea extraordinară nu îndeplinește condițiile pentru desfășurare ca atare, ținând cont că după emiterea unei ordonanțe de urgență Parlamentul trebuie convocat în maximum cinci zile. OUG pentru care a fost sesizat Parlamentul, de modificare a legii educației naționale, nu poate intra în vigoare pentru că PSD nu s-a strâns la treabă. Vom sesiza Curtea Constituțională cu acest derapaj”, a mai adăugat Raluca Turcan. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.