Acasă Anchete Justitie Vizite de lucru inopinate ale ministrului Justiţiei

Vizite de lucru inopinate ale ministrului Justiţiei

DISTRIBUIȚI

147306 – 25082017 – Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi Marieta Safta, secretar de Stat, au efectuat, la 24 august 2017, vizite de lucru la Judecătoria Urziceni, la Penitenciarul Constanţa – Poarta Albă și la Penitenciarul Tulcea. Vizitele au fost unele neanunţate şi au avut drept scop observarea directă a condiţiilor în care instituţiile respective îşi desfăşoară activitatea într-o zi obișnuită de lucru.

În cadrul primei vizite, cea de la Judecătoria Urziceni, delegaţia Ministerului Justiţiei a asistat la o şedinţă publică de judecată, a urmărit felul în care personalul interacţionează cu justiţiabilii, cât de facil este accesul la justiţie în această comunitate, problemele administrative cu care se confruntă judecătoria precum deficitul de personal, organizarea spaţiilor, necesarul de materiale, reparaţii etc. De asemenea, au fost purtate discuţii cu justiţiabilii aflaţi la această instanţă de judecată.

În cea de-a doua vizită, care a avut loc la Penitenciarul Constanţa – Poarta Albă, oficialii Ministerului Justiţiei au avut în vedere observarea felului în care sunt cazate persoanele private de libertate aflate în custodia acestei unităţi penitenciare. Au fost vizitate mai multe secţii de deţinere şi au avut loc discuţii cu deţinuţii despre condiţiile de detenţie.

O altă vizită a avut loc la Penitenciarul Tulcea și a avut scopul de cunoaștere a particularităților penitenciarului, problemele referitoare la situația deținuților, condiții de detenţie și situația personalului din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor care își desfășoară activitatea aici. După discuțiile purtate cu directorul Penitenciarului Tulcea, ministrul Justiției a vizitat sectorul de detenție și compartimentele de activitate aferente acestuia. Ulterior, delegația a vizitat secțiile de deținere, a interacționat cu mai multe persoane private de libertate și ascultat doleanțele acestora. Ministrul i-a asigurat că își menține angajamentul de a continua eforturile pentru remedierea condițiilor de detenție din sistemul penitenciar românesc și îmbunătățirea climatului de lucru pentru angajați în scopul de a se conforma standardului impus de Convenția pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale și de jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului.

Astfel de vizite vor continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.