Acasă Politic Vlad Alexandrescu, despre sesiunea extraordinară: Nu este deloc clar caracterul urgenţei

Vlad Alexandrescu, despre sesiunea extraordinară: Nu este deloc clar caracterul urgenţei

DISTRIBUIȚI

147077 – 08082017-  Uniunea Salvaţi România se opune sesiunii extraordinare a Parlamentului, dar va participa la şedinţe, declară la RFI vicepreşedintele USR Vlad Alexandrescu.

În opinia senatorului USR, “nu e deloc clar care este caracterul urgenţei. Delegarea legislativă a Parlamentului către Guvern funcţionează în condiţii constituţionale foarte precise. Trebuie demonstrat caracterul de urgenţă. Din punctul meu de vedere, nu este deloc clar care este urgenţa”.

“Ne amintim că doamna Olguţa Vasilescu a agitat în spaţiul parlamentar ideea de îngheţare a calculării pensiilor speciale acum vreo două luni şi deşi în comisia Senatului de Muncă s-a adoptat un amendament în acest sens, domnia sa a insistat ca el să fie retras, astfel încât am asistat la un fenomen paradoxal: deşi PSD dorea să limiteze pensiile speciale, am avut foarte multe cadre militare, sute, mii de cadre militare care au ieşit din sistem în această perioadă şi practic se poate spune că s-a obţinut efectul contrar, adică s-a accelerat nefiresc de mult, prin ieşiri la pensie într-o perioadă cumva nefirească, înainte de împlinirea vârstei de pensionare, la nişte pensii uriaşe. Această măsură care vine acum târziu, dar este dată ca o măsură de urgenţă practic nu mai prinde pe nimeni în situaţia de a se pensiona în sistem, probabil că următoarele ieşiri la pensie vor fi peste zece ani. Deci asistăm practic la o politică perversă, perfidă a PSD-ului, de încurajare a ieşirilor din sistem, după ce statul a cheltuit foarte mult cu formarea acestor persoane”, afirmă Vlad Alexandrescu.

Senatorul precizează că USR va participa la sesiunea extraordinară: “Noi am spus că nu suntem de acord cu această sesiune, dar vom participa, bineînţeles, pentru că trebuie să ne spunem cuvântul. Avem şi un proiect legislativ la care lucrăm şi care doreşte să limiteze reangajările persoanelor care s-au pensionat în acelaşi serviciu de unde au plecat, un fenomen iarăşi paradoxal, care a creat inegalităţi scandaloase faţă de cei care lucrează în sistem în momentul de faţă şi de asemenea să limităm neaplicarea principiului contributivităţii la situaţii excepţionale”.

Deputaţii şi senatorii se întrunesc în sesiune extraordinară, începând de marţi, pentru a aproba Ordonanţele de Urgenţă adoptate de către Guvern săptămâna trecută, privind modificarea modului de calcul al pensiilor militare, plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copilului şi creşterea salariilor poliţiştilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.