Acasă Economie 1,2 milioane lei pentru continuarea activităților de stingere a incendiului de pe...

1,2 milioane lei pentru continuarea activităților de stingere a incendiului de pe amplasamentul Depozitului de Deșeuri Măldărești

DISTRIBUIȚI
foto: romania-actualitati.ro
foto: romania-actualitati.ro

147527 – 08092017 – Guvernul a alocat 1,2 milioane lei bugetului local al comunei Măldărești, județul Vâlcea, pentru continuarea activităților de stingere a incendiului de pe amplasamentul Depozitului de Deșeuri din localitate.

Suma va fi asigurată din Fondul de Intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2017.

Activitățile de stingere a incendiului presupun acoperirea cu pământ a zonelor incendiate, coroborate cu lucrări specifice de eliminare a gazelor ce întrețin arderea.

Depozitul de deșeuri de la Măldărești a fost administrat de SC Sacomet SA Horezu, în baza unei autorizații emise în 2013, și care a avut termen de sistare a activităţii data de 16 iulie.

Începând cu data de 16 iulie 2017, depozitul a fost închis, fără ca administratorul acestuia să-și îndeplinească obligația de a notifica Agenția pentru Protecția Mediului cu privire la încetarea activității.

Ulterior, la acest depozit s-au produs mai multe incendii, care au generat fum persistent care s-a împrăștiat pe o distanță de circa 20 km afectand populația din localitățile învecinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.