Acasă Externe Alegeri anticipate în Japonia

Alegeri anticipate în Japonia

DISTRIBUIȚI

 147810 – 25092017 – Shinzo Abe, prim-ministrul Japoniei, a anunţat, luni, că va organiza alegeri anticipate, urmând ca joi să dizolve camera inferioară a Parlamentului, în contextul tensiunilor din Peninsula Coreea, informează BBC şi CNN. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută luni, premierul nipon a afirmat că va dizolva camera inferioară a Parlamentului pe 28 septembrie, adăugând că ameninţarea reprezentată de Coreea de Nord nu va împiedica procesul unor alegeri democratice. La 28 sepembrie, Parlamentul din Tokyo se va întruni cu ocazia unei sesiuni extraordinare. Camera inferioară a Parlamentului are un total de 475 de parlamentari.

”Am decis că trebuie să cer mandatul oamenilor cât mai rapid, aşa că voi dizolva camera inferioară a Parlamentului pe 28 septembrie”, a afirmat Abe, precizând că decizia a fost influenţată de tensiunile cu Coreea de Nord.

”Nu trebuie să cedăm ameninţărilor Coreei de Nord. Sper să câştig încrederea poporului în alegerile viitoare şi să avansez o diplomaţie puternică”, a adăugat prim-ministrul japonez. Decizia de a-i chema pe japonezi la urne este motivată de necesitatea de a afla opinia electoratului în privinţa politicii economice a Japoniei şi poziţiei de adoptat faţă de Coreea de Nord. Anunţul lui Shinzo Abe vine în contextul în care rata sa de popularitate a atins un nivel record şi într-un moment în care opoziţia este dezorganizată, confruntându-se cu puternice scindări.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.