Acasă Anchete Justitie Ambasadorul Marii Britanii: ”Modificările iau în calcul recomandările MCV”

Ambasadorul Marii Britanii: ”Modificările iau în calcul recomandările MCV”

DISTRIBUIȚI

 147486 – 06092017 – Modificarea legilor justitiei “trebuie sa aiba scopul de a intari lupta impotriva coruptiei si sistemul de drept”, iar ministrul Tudorel Toader “a subliniat ca modificarile iau in calcul recomandarile MCV”, a afirmat miercuri ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, dupa o intalnire pe aceasta tema cu Tudorel Toader la Ministerul Justitiei, potrivit hotnews.

Ambasadorul britanic a sosit miercuri dimineata la sediul Ministerul ui Justitiei, pentru o intalnire cu Tudorel Toader, ceruta de diplomatul britanic. Intalnirea dintre Brummell si Toader nu a fost anuntata oficial, inainte sa aiba loc, nici de Ministerul Justitiei, nici de Ambasada.

Paul Brummell a subliniat, de asemenea, ca „Apreciem foarte mult ce a facut Romania in ultimii ani in ceea ce priveste stabilizarea sistemului de drept si lupta anticoruptie. DNA lucreaza intr-un ritm foarte bun.” El a adaugat ca orice modificare a legilor justitiei „trebuie discutata” si ca „domnul ministru a subliniat ca modificarile sunt in curs de dezbatere”. Paul Brummell a mai afirmat despre Tudorel Toader ca “A spus ca lupta anticoruptie este importanta pentru România.”

 

Ambasadorul britanic a mai precizat ca a discutat cu Tudorel Toader si despre colaborarea bilaterala in domeniul justitiei civile si despre Brexit. „Trebuie sa existe un mecanism care sa permita colaborarea foarte stransa in domeniul juridic” dupa Brexit, a subliniat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.