Acasă Social Avansul tehnologic poate fi valorificat în avantajul sectorului serviciilor poştale

Avansul tehnologic poate fi valorificat în avantajul sectorului serviciilor poştale

DISTRIBUIȚI

147874 – 28092017 – Preşedintele ANCOM Adrian Diţă l-a primit la sediul ANCOM din Bucureşti pe Bishar Abdirahman Hussein, director general al Uniunii Poştale Universale (UPU), organizaţie internaţională specializată pentru sectorul poştal, din sistemul ONU.

Discuţiile purtate au vizat rolul Uniunii în asigurarea sustenabilităţii serviciului universal poştal în contextul evoluţiilor tehnologice care afectează sectorul poştal, dar şi planurile de eficientizare ale UPU, precum şi rolul tot mai important al autorităţilor de reglementare în ecosistemul serviciilor poştale.

Directorul general al UPU a remarcat faptul că în contextul creşterii ponderii trimiterilor internaţionale în totalul traficului poştal, relevanța cooperării internaţionale în domeniu este tot mai mare şi a arătat că dezvoltarea accelerată a comerţului electronic aduce noi oportunităţi şi provocări atât pentru furnizori, dar şi pentru organismele de reglementare. S-a desprins concluzia că avansul tehnologic poate fi valorificat în avantajul sectorului serviciilor poştale, care are posibilitatea de a asigura legătură între infrastructurile naţionale fizice şi cele digitale.

Uniunea Poştală Universală este principalul forum de cooperare între structurile şi persoanele interesate din sectorul poştal, cu scopul de a asigura o reţea internaţională de produse şi servicii moderne şi de a dezvolta comunicarea socială, culturală şi comercială prin operarea eficientă a serviciilor poştale.

UPU a fost înfiinţată la 9 octombrie 1874, prin semnarea Tratatului de la Berna, România fiind unul dintre cele 22 de state fondatoare. În prezent, Uniunea Poştală Universală numără 192 de ţări membre, care formează teritoriul poştal unic pentru schimbul reciproc al trimiterilor poştale, fiind a doua organizaţie că vechime după Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.