Acasă Social Administratie Borboly Csaba: Solicitați permisiunile de intervenție!

Borboly Csaba: Solicitați permisiunile de intervenție!

DISTRIBUIȚI

Aproape 7.000 de semnături s-au adunat pentru petiția către Avocatul Poporului -147479 – 06092017 –

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, apelează la asociațiile de vânătoare și la primării să solicite permisiunea de a interveni în cazul urșilor periculoși cât mai curând posibil, după ce în data de 4 septembrie ordinul emis de Ministerul Mediului a apărut în Monitorul Oficial.

Președintele consiliului județean a menționat că este important ca organizațiile de vânătoare și primăriile să pregătească cu urgență documentele necesare pentru autorizațiile de intervenție, deoarece în ultimele șaizeci de zile – din momentul în care au reușit să atragă atenția în București asupra problemei grave din județul Harghita – numărul atacurilor și daunelor cauzate de urs s-au înmulțit.

Marți, 5 septembrie, au trimis o petiție către Instituția Avocatul Poporului împreună cu 3.724 de semnături, care până acum a fost semnată aproape de 7.000 de persoane, și numărul semnăturilor este în creștere. Petiția poate fi semnată până la data de 15 septembrie. Borboly Csaba a declarat că au decis să trimită documentația întocmită acum, ca Avocatul Poporului să fie informat despre această situație gravă și să primească cât mai devreme un răspuns. Președintele a mai menționat că s-au adresat Avocatului Poporului pentru a pune în aplicare drepturile oamenilor și a încuraja guvernul să modifice legea ca locuitorii să se poată simți în siguranță. În prezent, dacă o persoană este atacată de un urs, nu este acordată nici o compenzație victimei.

Pe lângă petiție, au fost anexate jurisdicții ale Uniunii Europene, care ar putea oferi o soluție pentru situația din România.

Karda Róbert, primarul comunei Sândominic, care a inițiat mișcarea din București pe 5 iulie, și Borboly Csaba, au mulțumit ministrului pentru emiterea ordinului. Totodată, președintele consiliului județean a declarat că acesta a fost doar un pas mic și demersurile ar trebui să se continue, deoarece în loc de intervenție este nevoie de prevenire, care poate fi realizat prin cinegetică responsabilă.

Petiția a fost semnată și de cinci victime din cele zece, care au suferit leziuni grave cu ocazia atacurilor de urși anul acesta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.