Acasă Nord-Est Iasi Captură în trafic

Captură în trafic

DISTRIBUIȚI

147802 – 25092017 – Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Iași au descoperit și confiscat aproximativ 7.000 de pachete cu țigări de proveniență moldovenească, pe care patru cetățeni români încercau să le transporte într-un autoturism tractat și pe care, ulterior, intenţionau să le vândă pe piața neagră.

Sâmbătă, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism Mercedes înmatriculat în Lituania, care tracta un alt autoturism, tot Mercedes, înmatriculat în România, în care se aflau patru bărbaţi, câte doi în fiecare mijloc de transport. Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățenii români, cu vârste cuprinse între 29 și 43 de ani, din județul Iași. Totodată, polițiștii de frontieră au observat în interiorul autoturismului tractat mai multe colete voluminoase, fapt pentru care autovehiculele, împreună cu cele patru personae, au fost conduse la sediul sectorului, pentru continuarea cercetărilor.

La controlul amănunțit efectuat, s-a descoperit faptul că în autoturism se aflau nouă colete cu țigări de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova, care conțineau în total 6.980 pachete țigări, în valoare de 41.240 lei.

Cei patru barbaţi au declarat că au cumpărat ţigările de la un bărbat din localitatea Bivolari şi intenţionau să vândă pe piața neagră de desfacere din Iaşi.

Țigările au fost ridicate, urmând a fi confiscate, iar autoturismele, estimate la 16.500 lei, au fost indisponibilizate. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.