Acasă Anchete Interne Captură mare de ţigări de contrabandă

Captură mare de ţigări de contrabandă

DISTRIBUIȚI

 147654 – 15092017 –  Poliţiştii de frontieră suceveni din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus, au efectuat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, ocazie cu care au ridicat în vederea confiscării aproximativ 42.000 pachete cu ţigări de provenienţă  ucraineană, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

Țigările, în valoare de aproximativ 500.000 lei, descoperite în două garaje dintr-un imobil de pe raza localității Nisipitu, județul Suceava, au fost ridicate în vederea confiscării, iar proprietarul imobilului este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În data de 13 septembrie a.c., la nivelul S.P.F Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, în baza unor date conform cărora la locuinţa unui cetăţean român de pe raza localităţii Nisipitu, jud. Suceava, este depozitată o cantitate mare de ţigări, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană. Astfel, o echipă operativă formată din lucrători din cadrul S.P.F. Brodina și S.T.P.F. Suceava, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus, s-au deplasat la imobilul respectiv, unde a fost identificat proprietarul acestuia, Elena O., în vârstă de 42 de ani. Deoarece aceasta nu a permis accesul oamenilor legii în curtea imobilului, s-a luat măsura supravegherii locației până la emiterea unui mandat de percheziție.

Astfel, în baza mandatului de percheziție emis de către Judecătoria Rădăuți, lucrătorii noștri au efectuat un control la locuința acesteia, ocazie cu care au fost descoperite, în două garaje și într-un autoturism marca Mitsubishi Pajero, înmatriculat în Marea Britanie, aproximativ 84 colete cu țigări de contrabandă.

Țigările și autoturismul au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 41.870 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

În urma celor constatate, polițiștii de frontieră i-au întocmit proprietarului imobilului lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă,  lucrare care a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea soluționării legale”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 500.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul marca Mitsubishi Pajero în valoare de 9.000 lei a rămas  la sediul S.P.F. Brodina în vederea continuării cercetărilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.