Acasă Politic A X-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare

A X-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare

DISTRIBUIȚI

147439 – 04092017 – S-a dat startul  celei de-a X-a ediții a Școlii Române de Dezvoltare. Evenimentul din acest an are ca temă centrală progresele făcute în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și are loc în perioada 4-6 septembrie, la București.

Școala Română de Dezvoltare este un eveniment gândit ca un spațiu deschis de reflecție asupra problematicilor şi tendințelor europene şi globale în dezvoltare, un spațiu de dialog, de formare, de schimb de informații şi bune practici. În același timp, Școala Română de Dezvoltare contribuie la asigurarea unei interacțiuni durabile între actorii activi în domeniu, atât la nivel național, cât şi internațional.

Alexandru Victor Micula, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE), a subliniat în cadrul evenimentului, angajamentul asumat la nivel european referitor la implementarea Agendei 2030.

Oficialul MAE a evidențiat adoptarea noului cadru legislativ pentru politica de cooperare internațională pentru dezvoltarea României prin legea privind cooperarea internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară, precum și hotărârea Guvernului privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid), precizând că „noul cadru legal oferă bazele pentru eficientizarea și creșterea impactului asistenței oficiale pentru dezvoltare acordate de România”.

De asemenea, a trecut în revistă progresele la nivel național privind implementarea Agendei 2030, precum înființarea Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Cabinetului Primului Ministru, re-activarea Comitetului interministerial pentru coordonarea integrării domeniului protecției mediului în politicile și strategiile sectoriale la nivel național, precum și participarea activă a României la reuniunile din cadrul ONU privind Agenda 2030 și coordonarea asumată pentru dezvoltarea Cadrului privind Indicatorii Suplimentari pentru ODD16 (SDG16 Supplemental Indicators Framework).

Încă de la prima ediție din 2008, Ministerul Afacerilor Externe finanțează anual acest eveniment, implementat în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND) şi cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Ediția din acest an este o ediție aniversară, iar în ultimii zece ani Școala Româna de Dezvoltare s-a evidențiat ca un forum esențial pentru consolidarea capacitații societății civile  și a dialogului şi parteneriatului inter-instituțional în domeniul cooperării pentru dezvoltare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.