Acasă Sud-Est Constanta Cine acoperă neregulile de la Penitenciarul Poarta Albă?

Cine acoperă neregulile de la Penitenciarul Poarta Albă?

DISTRIBUIȚI
foto:cugetliber.ro
foto:cugetliber.ro

147659 – 18092017 – Petrica Banuta, promovat director desi este acuzat de savarsirea unor infractiuni in legatura cu favorizarea unor detinuti

George Becali, Corneliu Iacubov, Cristian Borcea, Victor Becali, Miron Mitrea sau Ioan Becali – eliberați ilegal?

Recent Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor a cerut ministrului Justitiei sa dispuna masuri pentru sanctionarea unor sefi care au favorizat detinuti-vip si au un comportament abuziv fata de personalul din Penitenciarul Poarta Alba. Ulterior, susțin sindicaliștii, au si avut cateva discutii pe aceasta tema cu ministrul justitiei si directorul general al Penitenciarelor, insa reactia institutionala intarzie sa apara.

Dupa mai bine de un an de la finalizarea verificarilor si descoperirea ilegalitatilor, nimeni nu a fost sanctionat. N-au fost pedepsiti nici detinutii-vip pentru nenumaratele falsuri in declaratii, si nici sefii Penitenciarului Poarta Alba pentru infractiunile de fals intelectual, favorizare a infractorului ori abuz in serviciu. Ambele tabere, corupatori si corupti, se bucura linistiti de rezultatele a ceea ce dovedeste a fi o frauda de proportii.

Pe baza concluziilor Raportului Corpului de Control al Ministrului Justitiei nr. 8180/66/P/2016 este dispusa sesizarea Directiei Nationale Anticoruptie pentru detinutii implicati pentru fals in declaratii si pentru membrii Comisiei pentru liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Poarta Alba pentru fals intelectual si favorizare a infractorului. Dupa care, totul a fost facut uitat, sub diverse pretexte.

În raport se constata ca aprobarile acordate pentru liberarea conditionata si recompensarea detinutilor-vip nu indeplinesc conditiile legale, existand numeroase inscrisuri referitoare la ilegalitati comise pentru favorizarea unor personaje precum George Becali, Corneliu Iacubov, Cristian Borcea, Victor Becali, Miron Mitrea sau Ioan Becali, despre care s-a constatat printre altele ca, desi ar fi elaborat lucrari stiintifice, ” au dificultati de exprimare in limba romana” (pag. 59 din Raport).

Banuta Petrica – in prezent director adjunct pentru siguranta detinerii si regim penitenciar, Mihai Mate – sef serviciu in cadrul penitenciarului, pensionat incepand cu 12 seprembrie 2017 din motive medicale, Emilia Topala  – in prezent director adjunct pentru educatie si interventie psihosociala  si Dinca Danut – fost director al penitenciarului la acea vreme, se afla pe lista faptuitorilor. Catalin Bejan, fost director general al ANP si fost director la Penitenciarul Poarta Alba, este de asemenea pe lista rusinii.

Sindicaliștii întreabă ”cine si de ce acopera ilegalitatile de la Penitenciarul Poarta Alba? Cum a fost posibil ca Petrica Banuta sa fie promovat de pe banca acuzatilor in functia de director adjunct al Penitenciarului Poarta Alba, mai ales ca era deja sanctionat pentru alte abateri la data promovarii? Aveti un raspuns domnule ministru la Justitiei?”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.