Acasă Externe Agenda Europeana Comisia Europeană a confirmat: România nu respectă prevederile europene în ceea ce...

Comisia Europeană a confirmat: România nu respectă prevederile europene în ceea ce privește prevenția

DISTRIBUIȚI

 147719 – 20092017 – Marco Cipriani, responsabil al Direcției Generale de Mediu din cadrul Comisiei Europene, consideră că protecția vieții omenești este prioritară față de cea a speciilor carnivorelor mari, iar în cazul în care aceste animale pătrund în spațiul locuit, este nevoie de intervenție imediată.

Conform opiniei Comisiei Europene, dacă viața oamenilor este pusă în pericol de indivizii unei specii protejate, statele membre au posibilitatea de a dispune în ceea ce privește îndepărtarea pericolului reprezentat de aceste animale. Conform ordinului care stabilește cota de intervenție în cazul speciilor protejate, se menționează și faptul că relocarea nu reprezintă o soluție deoarece și în noua locație animalul va avea același comportament, spre exemplu va scormoni în continuare locurile de depozitare a deșeurilor.

Având în vedere aceste aspecte, România nu respectă prevederile articolul 16 al directivei habitate, punând în pericol nu numai siguranța publică, ci și conservarea speciei aflate în pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.