Acasă Social Consultare publica privind radioamatorismul in situatii de urgenta

Consultare publica privind radioamatorismul in situatii de urgenta

DISTRIBUIȚI

 147775 – 22092017 – ANCOM a lansat o consultare publica privind radioamatorismul pentru situatii de urgenta pentru a colecta opiniile celor interesati cu privire la reglementarile necesare si stabilirea unei proceduri de administrare a spectrului radio pentru sustinerea activitatilor de radioamatorism dedicate furnizarii de comunicatii in situatii de urgenta.

Comunitatea radioamatorilor si entitatile cu atributii pentru situatii de urgenta sunt invitate sa raspunda la un chestionar publicat pe site-ul Autoritatii cu privire la modul de implicare al radioamatorilor in situatii de urgenta, la structura de organizare a unei retele de radioamatorism pentru situatii de urgenta, definirea unei reglementari speciale de administrare a spectrului radio necesare pentru sustinerea activitatilor de radioamatorism dedicate furnizarii comunicatiilor in situatii de urgenta si oportunitatea dedicarii unor canale de radiocomunicatii de radioamator, exclusiv comunicatiilor in situatii de urgenta.

Opiniile si intentiile exprimate cu ocazia acestei consultari vor servi la fundamentarea strategiei ANCOM privind sustinerea activitatilor de radioamatorism dedicate furnizarii de comunicatii in situatii de urgenta.

La nivel international, si alte autoritati de reglementare au initiat si permis dezvoltarea de retele nationale de radioamatorism pentru situatii de urgenta in tari ca Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda, Olanda, Irlanda, Austria, Australia, Canada, Spania sau Rusia.

Radioamatorismul este practicat in principal ca activitate de agrement, dar exista si competitii organizate la nivel local si international. In plus, radioamatorismul ofera posibilitatea dezvoltarii aptitudinilor de utilizare a statiilor de radiocomunicatii, cunoasterii aprofundate a fenomenului de propagare radio in diferite benzi de frecvente, realizarii si testarii de aparatura de radiocomunicatii. In Romania exista in prezent 3.448 radioamatori autorizati de catre ANCOM.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.