Acasă Anchete Justitie CSM respinge legile justiției în forma înaintată de Ministerul Justiției

CSM respinge legile justiției în forma înaintată de Ministerul Justiției

DISTRIBUIȚI

147885 – 28092017 – Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negative, cu 10 la 8 voturi, legilor justiției în forma propusă de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Potrivit propriilor declarații, ministrul nu a participat la ședința CSM pentru a nu influența decizia, însp după aflarea deciziei a afirmat că, din dezbaterile anterioare, anticipa rezultatul de astăzi și că în mod deliberat nu a participat la ședință: ”Eu nu mi-aș fi schimbat opinia. Am convingerea că orice argumente aduse astăzi ar fi avut efect zero. Avizul este consultativ. Concluzia, care este? Unii, ca să mă exprim generic, nu doresc reformarea sistemului, doresc păstrarea actualei paradigme întrucât cred că este bine așa. Dar eu cred că sistemul trebuie reformat, adus în parametri de normalitate și constituționalitate”.

Purtătorul de cuvânt a Președinției, Mădălina Dobrovolschi, a declarat, joi, că punctul de vedere exprimat de CSM, care a avizat negativ proiectul de modificare a legilor Justiției, coincide cu cel al președintelui Klaus Iohannis.

CSM, în calitate de garant al independenței Justiției, a analizat cu profesionalism. Chiar dacă avizul CSM este doar consultativ, Parlamentul și Guvernul nu au cum să nu țină cont de el„, a subliniat aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.