Acasă Politic Daniel Olteanu sare în apărarea românilor din străinătate

Daniel Olteanu sare în apărarea românilor din străinătate

DISTRIBUIȚI

 147703 – 19092017 – Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra politicii iresponsabile, de alungare a conaționalilor, promovată de statul român prin măsurile abuzive cuprinse în noul Cod Fiscal. Olteanu susține că românii de peste granițe reprezintă cel mai important investitor din țară, și că aceștia trebuie să fie tratați cu respect pentru zecile de miliarde de euro trimise acasă, în orașele și satele sărăcite de incompetenţă şi furt. În cadrul unei declarații în plenul Camerei Deputaților, Daniel Olteanu i-a cerut prim-ministrului Mihai Tudose să vină în fața Parlamentului cu un plan concret de măsuri, prin care românii de peste hotare să fie stimulaţi să se întoarcă în țară și să își reîntregească familiile. Pe lângă oferirea de facilități fiscale tuturor celor care îşi trimit în ţară salariile câştigate în străinătate, deputatul liberal consideră că şi profiturile companiilor de stat, cel puţin în parte, pot fi utilizate pentru crearea unui fond care să susţină acest demers.

Sunt, realmente, răvăşit de miile de mesaje primite ca urmare a declaraţiei de săptâmâna trecută din plenul Parlamentului, referitoare la abuzul pe care statul român îl pregăteşte la adresa românilor din străinătate. Din păcate, pentru mulţi dintre românii noştri, decizia statului de a-i mai pune să completeze încă un formular, sub ameninţarea unor amenzi şi a unor dosare penale, a fost picătura care a umplut paharul. Foarte mulţi au fost cei care mi-au comunicat că nu se vor mai întoarce în ţară şi că îşi vor lua cu ei, definitiv, şi copiii.  

     Poate sună dur, dar acei politicieni, acei guvernanţi, acei angajaţi ai statului care gândesc astfel de măsuri nu fac altceva decât să dea foc ţării. În anumite zone ale lumii, ştiţi foarte bine, este o politică de stat repatrierea conaţionalilor. La noi, este o politică de stat alungarea conaţionalilor.ʺ, a declarat deputatul Daniel Olteanu, care a menționat că i-a solicitat premierului Mihai Tudose să propună măsuri concrete, destinate românilor de peste granițe, arătând ca sursă de finanțare profiturile de miliarde de lei ale companiilor de stat”, a afirnat deputatul.

De asemenea, deputatul a transmis o interpelare către prim-ministru Mihai Tudose, prin care solicită Guvernului să vină în faţa Parlamentului cu un pachet concret de măsuri, prin care românii plecaţi în afara ţării să fie stimulaţi să revină acasă. Acesta atrage atenţia că aici nu se referă la inventarea unor noi dosare, prin care să ajungem la alte formulare, ci la stimulente concrete, dintr-un buget care să fie stabilit anual.

       “De unde bani? Vă rog să folosiţi pentru asta profiturile de miliarde de lei ale companiilor de stat, bani pe care acum îi duceţi la buget şi care vor dispărea în câteva luni. În loc să confiscaţi profiturile Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, folosiţi-le pentru a oferi facilităţi românilor din străinătate, care nu fac altceva decât să investească în ţara lor.

      Românii care au plecat în străinătate sunt cel mai important investitor al nostru, cu zeci de miliarde de euro trimise acasă, bani care au ajuns în oraşele şi satele sărăcite de incompetenţă şi furt. Vă rog să tratăm acest investitor cu respectul care i se cuvine, nu ca pe o rudă de care vă amintiţi doar când vreţi să-i mai cereţi bani, fără a oferi nimic în schimb, doar promisiuni răsuflate. Dacă putem să oferim facilităţi fiscale uriaşe companiilor străine, de ce nu putem oferi aceste facilităţi fiscale românilor care îşi trimit în ţară salariile?

      Nu vreau să precizez nume de companii, pentru care suntem gata să aşternem covorul roşu. Nu vreau nici să le minimizez importanţa lor reală. Dar vă rog să facem acest efort şi să profităm de capitalul nostru uman şi financiar, şi dacă avem de unde oferi scutiri de taxe şi impozite, să le oferim românilor, pentru banii pe care îi repatriază şi îi cheltuie în ţară, pentru construcţia, achiziţia sau reabilitarea unor imobile, dar şi pentru investiţii, inclusiv în educaţia copiilor, a transmis Daniel Olteanu în plenul Camerei Deputaților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.