Acasă Externe Donald Trump, îngrijorat rău de Irma

Donald Trump, îngrijorat rău de Irma

DISTRIBUIȚI

 

147558 – 11092017 – Preşedintele american Donald Trump a declarat starea de catastrofă naturală în Florida, duminică, permiţând astfel deblocarea unor mijloace suplimentare în vederea ajutorării peninsulei măturate de uriaşul uragan Irma, anunţă stirileprotv.ro. Trump a anunţat că se va duce ”foarte repede” în Florida, în sud-estul Statelor Unite.

În noaptea de duminică spre luni străbătea coasta de vest a Floridei, răstrurnând palmieri, smulgând stîlpi electrici şi deversând ploi diluviene, afectând o zonă extrem de frecventată de turiştişi vulnerabilă la creşterea nivelului apelor.

”Irma ar urma să se îndrepte către nord-nord-vest în noaptea” de duminică spre luni, anunţă NHC.

Însoţit de rafale violente de vânt, de până la 155 de kilometri pe oră, uraganul urca pe coasta de vest a Floridei cu 22 de kilometri pe oră către nord, la ora 3.00 GMT (6.00, ora României), ameninţând oraşul Tampa, după ce a afectat sud-vestul peninsulei.

Uraganul Irma a atins uscatul prima oară duminică dimineaţa, cu rafale de vânt de 215 kilometri pe oră, ca uragan de categoria a 4-a, pe Keys, un mic arhipelag de insule aflate în largul Floridei continentale, cauzând pagube importante. El s-a îndreptat apoi către coastta de vest a statului, unde a atuns uscatul a doua oară duminică după-amiaza.

Irma a fost retrogradată ulterior la la categoria a 2-a pe o scală de cinci trepte, a anunţat Centrul americane la uraganelor (NHC).

După ce a trecut din nou pe deasupra oceanului, ea a atins din nou Florida duminică după-amiaza, la ora 19.35 GMT (22.35, ora României), de această dată la Marco Island, pe coasta de vest, cu rafale de vânt de 185 de kilometri pe oră -categoria a 3-a -, după care a fost retrogradată la categoria a 2-a.

”Irma va aduce rafale de vânt şi maree de furtună potenţială mortale pe Keys şi într-o vastă parte a centrului şi vestului Floridei în această (duminică)seara şi luni”, a avertizat NHC. Ar urma să devină luni, mai târziu, o furtună tropicală.

După ce a devstat mai multe insule în Caraibe şi a ucis 27 de oameni în această regiune, bilanţul Irmei a crescut în Florida cu trei victime, ucise în accidente rutiere sâmbătă şi duminică dimineaţa.

Preşedintele s-a felicitat pentru buna coordonare între diverse servicii de salvare federale şi autorităţi locale. ”Merg acum la o reuniune. Însă totul depinde de coordonare. Şi cred că suntem cu adevărat bine coordonaţi, atât de bine pe cât putem fi”, a mai declarat Donald Trump.

El a adus un omagiu Pazei de Coastă şi Agenţiei pentru situaţii de urgenţă (Fema).

Trump pare că a abordat cu multă energie acest aspect al muncii sale prezidenţiale.

El s-a dus în două rânduri în Texas, care s-a confruntat la sfârţitul lui august cu inundaţii catastrofale cauzate de uraganul Harvey şi a decis foarte rapid să declare starea de catastrofă naturală pentru a debloca ajutoare suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.