Acasă Politic Dumitru Oprea: ”Ce viitor are Antibiotice Iaşi sub fantomaticul Fond Suveran de...

Dumitru Oprea: ”Ce viitor are Antibiotice Iaşi sub fantomaticul Fond Suveran de Investiţii?“

DISTRIBUIȚI

 147481 – 06092017 – Într-o declaraţie politică susţinută în plenul Camerei Deputaţilor, parlamentarul ieşean Dumitru Oprea se arată îngrijorat în privinţa viitorului companiei Antibiotice SA Iaşi în contextul privării acesteia de profituri, prin înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI). Mai precis, prin lipsirea de profit care să poată fi reinvestit, întreprinderea ieşeană ar putea fi condamnată la stagnare pe o piaţă globală care necesită instrumente de marketing şi vânzări tot mai sofisticate şi costisitoare, precum şi retehnologizări frecvente. În opinia deputatului PNL Dumitru Oprea, FSDI va avea rolul de a îmbogăţi clienţii politici ai actualei puteri şi de a spolia legal companiile naţionale, o bogăţie mare pe care statul român încă o deţine.

”Unele dintre cele mai valoroase societăţi ale statului român, între care şi Antibiotice Iaşi, vor trece în componenţa viitorului Fond Suveran pentru Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), o inginerie a actualei puteri menită să ofere un nou rând de sinecuri de natură să îmbogăţească mulţi clienţi politici, dar şi să lase fără bani de investiţii tocmai entităţile profitabile deţinute de noi toţi, cetăţenii.

De altfel, în pregătirea FSDI, Guvernul României a privat încă de la finalul lunii ianuarie societăţile cu capital integral sau majoritar de stat de 90% din profiturile nete. Concret, la bugetul de stat se varsă sume uriaşe în 2017 din profiturile companiilor naţionale, sume care, în loc să asigure dezvoltarea afacerilor statului pe o piaţă extrem de competitivă, se duc în măririle de salarii operate în mod populist de coaliţia PSD-ALDE şi în echilibrarea cheltuielilor curente. A fost aplicată o viziune care trădează, încă o dată, primitivismul economic al actualilor guvernanţi.

Sub pretextul nobil al construirii de autostrăzi şi căi ferate rapide, puterea încearcă să ne vândă tuturor acum gogoaşa Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, ale cărui venituri ar urma să asigure un flux de bani nemaîntâlnit până acum, capabil să dezvolte România. Această poveste am mai auzit-o la introducerea supraaccizei la carburanţi în vremea guvernării Ponta. Din banii încasaţi de stat, în mod evident, nu s-a construit niciun centimetru de autostradă sau cale ferată rapidă, sumele ducându-se în coşul comun de cheltuieli curente.

FSDI va confisca profitul companiilor de stat, va crea o structură populată de noi îmbogăţiţi pe baza prieteniei cu vârfurile PSD, va spolia societăţile-emblemă ale României, una dintre ultimele averi naţionale. Guvernarea pe genunchi din primele opt luni ale acestui an ne oferă un indiciu suficient de clar asupra intenţiilor reale privind crearea FSDI: furtul legal din bani publici. Motto-ul după care se conduc cei aflaţi vremelnic la putere pare să fie «ceea ce este ilegal, vom face să fie legal». Ca parlamentar de Iaşi, nu pot să nu mă gândesc la viitorul pe care îl are una dintre companiile-fanion ale economiei locale, Antibiotice SA, o întreprindere profitabilă care exportă medicamente în toată lumea şi înregistrează profituri mai mari de la un an la altul. Riscul ca dezvoltarea Antibiotice SA să fie stopată prin înfiinţarea FSDI este real şi, momentan, privarea de profituri care să poată fi reinvestite în echipamente şi instrumente moderne de marketing şi vânzări este în curs”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.