Acasă Politic Fermierii români au nevoie de protecție în fața atacurilor provenite din afara...

Fermierii români au nevoie de protecție în fața atacurilor provenite din afara țării

DISTRIBUIȚI

147468 – 05092017 – Deputatul PSD, Florinel Stancu, a declarat marți, 5 septembrie, la Camera Deputaților, că fermierii români au nevoie de protecție în fața atacurilor provenite din afara țării.

”Asistăm de ceva timp la un fenomen extrem de periculos ce are loc la adresa fermierilor români. Mă refer la dezinformările despre producția românească de carne, ouă sau legume. O dată la șase luni cineva lansează știri false despre fermierii din țara noastră și nu se găsește nimeni să le i-a apărarea, să dovedească rapid minciuna, să ceară sancțiuni dure pentru cei care dezinformează”, a spus deputatul.

În continuare, Florinel Stancu a nominalizat câteva exemple de atacuri la adresa producției românești. „În luna august, anul curent, după ce mai mulți retaileri din Olanda, Germania și Belgia au retras cantități însemnate de ouă de pe piața europeană pentru că a fost descoperit un nivel ridicat de fipronil, substanță interzisă în cazul animalelor destinate consumului uman, o oarecare revistă a implicat și țara noastră în scandal. Asta în condițiile în care noi nici măcar nu exportăm ouă în Uniunea Europeană. Vă dați seama ce absurditate. Am ajuns să fim țapul ispășitor al producătorilor care înșeală și ocolesc legislația europeană”, a precizat Stancu, care a făcut apel către instituțiile abilitate ”să intervină rapid cu dezmințiri și anchete când se petrec asemenea cazuri”. ”Fermierii români nu mai pot tolera asemenea nedreptăți și umilințe. Statul este obligat să-i apere când nu sunt vinovați, așa cum este obligat să-i sancționeze când greșesc”, a încheiat Stancu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.