Acasă Social Aparare Flota de aeronave IAR-99 Șoim, revitalizată

Flota de aeronave IAR-99 Șoim, revitalizată

DISTRIBUIȚI

147454 – 05092017 – Ședința extraordinară a Colegiului Ministerului Apărării Naționale, prezidată de ministrul Adrian Țuțuianu, a avut loc luni, 4 septembrie, la sediul M.Ap.N. 

În cadrul discuțiilor a fost analizată propunerea de revitalizare a flotei de aeronave IAR-99 Șoim în cadrul unui program de tip MLU/SLEP (Mid Life Upgrade/Service Life Extension Program), care este o fază naturală în cadrul tuturor programelor de aviație de succes.

Principalele obiective ale acestui proiect sunt creșterea performanțelor, asigurarea unei competivități și a unei resurse de viață de minim 15 ani pentru aeronavele din program și reducerea costurilor de operare și de mentenanță pentru avioanele de școală și antrenament.

Pe agenda ședinței au mai figurat informări în legătură cu activitatea şi principalele proiecte iniţiate de către Agenţia pentru cercetare tehnică şi tehnologii militare și solicitările unor asociaţii şi fundaţii, constituite în scopul desfăşurării unor activităţi specifice apărării naţionale, privind acordarea statutului de utilitate publică. La lucrări au participat șefii departamentelor și structurilor centrale ale ministerului.

Colegiul Ministerului Apărării Naționale este organ cu rol consultativ constituit la nivelul M.Ap.N., abilitat să analizeze și să propună ministrului apărării naționale măsuri în legătură cu documentele ce vizează aspectele majore ale armatei.

Colegiul își desfășoară activitatea în ședințe ordinare trimestriale sau în ședințe extraordinare, având rolul de a analiza problemele ce vizează, în principal, politica de apărare, organizarea, pregătirea și înzestrarea forțelor armate, capacitatea de reacție a armatei, participarea la exerciții sau misiuni în comun cu armatele altor țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.