Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Fonduri suplimentare pentru spitale, RATB, RADET, parcaje, ambulante

Fonduri suplimentare pentru spitale, RATB, RADET, parcaje, ambulante

DISTRIBUIȚI

 147575 – 12092017 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a detaliat la inceputul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti proiectul de rectificare a bugetului PMB. Astfel, s-au acordat bani pentru domeniile prioritare, cum ar fi fonduri destinate copiilor cu dizabilitati, bani pentru spitale, RADET, RATB, parcaje etc.

Firea: „Vă propun să aprobăm rectificarea bugetului PMB, astfel încât să asigurăm fondurile necesare pentru proiecte foarte importante pentru București.Vom aloca fonduri suplimentare pentru proiecte derulate de Direcțiile din aparatul PMB, dar și de către subordinate, astfel: 6 milioane euro pentru Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București pentru plata sprijinului acordat copiilor cu dizabilități până la sfârșitul acestui an, 4,4 milioane euro pentru Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București pentru realizarea unor investiții. Din această sumă, Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila primește 2,9 milioane euro pentru reparații curente și achiziționarea de aparatură, iar Spitalul Clinic de Psihiatrie Al. Obregia primește 1,5 milioane euro, pentru dotarea cu paturi și echipamente medicale, 3,8 milioane euro primește RADET pentru eficientizarea alimentarii cu energie termică și modernizarea centralelor termice. Cu 2,8 milioane euro se suplimentează bugetul PMB pentru Capitolul Ordine Publică și Șiguranță pentru achiziționarea a 12 utilaje de topit zăpada – 6 utilaje de capacitate mare (topeste 200 mc de zăpadă/oră) și 6 utilaje de capacitate mică (10 mc de zăpadă/oră). 2,7 milioane euro pentru bugetul RATB pentru dotarea tramvaielor și troleibuzelor cu sisteme de climatizare (costul total pentru dotarea tuturor troleibuzelor și tramvaielor cu aer condiționat este de 20 de milioane de euro, urmând ca anul viitor să se aloce diferența de 17,3 milioane euro).  2 milioane euro pentru Direcția Investiții din PMB pentru realizarea studiilor de proiectare și execuție p ventru realizarea a 6 parcaje subterane/supraetajate pe structura ușoară, câte una în fiecare sector. 2 milioane euro vor fi alocate pentru proiectul Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu pentru lucrări care nu au fost prevăzute în proiectul initial, dar sunt absolut necesare – de iluminat public, iluminat architectural, semnaforizare intersecții, separator de fluxuri de beton. Un milion de euro – am răspuns solicitării Patriarhiei Române de a sprijini lucrările la Catedrala Întregirii Neamului. Aproape un milion de euro pentru achiziționarea a 6 salvări – autospeciale de intervenție, două de tip C și 4 de tip B1/B2. Răspundem astfel solicitării de sprijin a Serviciului de Ambulanța București Ilfov (SABIF)”

De asemenea, primarul general a subliniat faptul ca nu se taie fondurile alocate pentru școli și grădinițe sau Teatrul Temporar si ca sumele destinate programului ”Reabilitarea infrastructurii educaționale în Bucureșt””, cofinanțat din credit BEI, nu au fost modificate.

Firea: ”Întrucat unele dintre școlile și grădinițele incluse în acest program au primit deja finanțare prin ‘Programul National de Dezvoltare Locala’ (PNDL), am discutat cu sectoarele și acestea au venit cu noi propuneri de unități de învățământ ce vor fi  reabilitate și modernizate. Din suma totală alocată au fost păstrați banii necesari pentru demararea procedurilor de proiectare SF sau DALI (documentatie de avizare a lucrarilor de interventii) pentru scoli și grădințe, iar sumele rămase au fost trecute pe credite de angajament, pentru anul 2018, in vederea execuției lucrărilor la aceste obiective”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.