Acasă Externe Încă o tragedie în Mexic

Încă o tragedie în Mexic

DISTRIBUIȚI

 147711 – 20092017 – Un nou seism de proporţii a zguduit marţi Mexicul, fiind resimţit şi în capitala ţării. Bilanţul a ajuns la 248 de morţi (la orele 9.30), potrivit BBC. Epicentrul cutremurului a fost la Raboso, un oraş la 123 de kilometri sud-est de capitala ţării, însă locuitorii din Mexico City au resimţit puternic seismul.

Bilanțul seismului îl depășește pe cel din urmă cu două săptămâni, când au murit 90 de oameni, deși magnitudinea a fost mai mare, 8,1, iar asta pentru că printre orașele lovite de cutremurul de marți se numără unele dintre cele mai aglomerate din lume, precum Mexico City.

Ambasada României – măsuri urgente

Referitor la cutremurul produs în Mexic, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României în Statele Unite Mexicane, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a verifica dacă printre victime sunt cetăţeni români.

Până în prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu deține informații conform cărora printre victime s-ar afla și cetățeni români. Nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea rezidenților români sau a rudelor acestora.

În acest context, MAE reaminteşte faptul că cetățenii români afectaţi de seismul produs în Mexic pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 și 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice – 00 52 55 38 833 072.

Misiunea diplomatică este în contact permanent cu autoritățile locale şi este pregătită să intervină, în funcție de solicitări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.