Acasă Social Aparare Italienii, interesați de programul de înzestrare românesc ”Covertă multifuncțională”

Italienii, interesați de programul de înzestrare românesc ”Covertă multifuncțională”

DISTRIBUIȚI

147413 – 01092017 – Secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare din M.Ap.N., Mircea Duşa, a avut vineri, 1 septembrie, la sediul instituției, o întâlnire cu reprezentanți ai companiei ”Fincantieri SpA”, firmă specializată în proiectarea şi construcţia de nave civile şi militare.

În cadrul discuțiilor au fost reliefate relaţiile deosebite dintre România şi Italia pe palierul politico-militar şi au fost prezentate oportunităţile de dezvoltare a cooperării bilaterale în domeniul apărării.

Reprezentanţii companiei italiene au prezentat propunerile de colaborare, precum şi portofoliul de clienţi, produse şi servicii în domeniul naval, discuțiile fiind canalizate pe programul de înzestrare ,,Corvetă multifuncţională”. Acesta este unul dintre cele opt programe esențiale pentru înzestrarea Armatei, aprobate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării în vederea asigurării intereselor de securitate ale României.

Convorbirile purtate cu firma italiană au avut rol consultativ, astfel încât în momentul în care va fi demarată procedura de achiziţie, după îndeplinirea tuturor condiţiilor legale, partea română să aibă un tablou cât mai amplu al ofertelor disponibile. Mircea Duşa a subliniat, de altfel, faptul că M.Ap.N. are o cooperare foarte bună cu firmele italiene, iar Parteneriatul Strategic Consolidat dintre cele două state oferă un cadru solid de colaborare.

Din delegaţie au mai făcut parte ataşaţii apărării şi cel comercial ai Italiei în România, vicepreşedintele companiei ”Fincantieri SpA” şi directorul Şantierului Naval din Tulcea.

Întâlnirea de astăzi s-a înscris în calendarul consultărilor programate la nivelul Ministerului Apărării Naţionale cu reprezentanţi ai firmelor de renume mondial din domeniul industriei de apărare, dar și cu cele autohtone. Delegația a fost condusă de ambasadorul Republicii Italiene în România, Marco Giungi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.