Acasă Anchete Justitie Kovesi, Iacob și Popovici, cercetați disciplinar

Kovesi, Iacob și Popovici, cercetați disciplinar

DISTRIBUIȚI

 147814 – 26092017 – Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef adjunct, Marius Iacob, și procurorul Gheorghe Popovici sunt cercetați disciplinar de Inspecția Judiciară, în urma sesizării înaintate de foștii anchetatori ai DNA Mihaiela Moraru Iorga și Doru Țuluș, potrivit Agerpres.

Inspecția Judiciară arata ca, la finalizarea cercetării disciplinare, in funcție de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acțiunii disciplinare si sesizarea Secției pentru procurori in materie disciplinara a CSM, fie respingerea sesizării in cazul in care se constata ca nu sunt îndeplinite condițiile pentru exercitarea acțiunii disciplinare.

Procurorii Doru Țuluș, Mihaiela Moraru Iorga si Nicolae Marin au depus o plângere la Inspecția Judiciară in care reclama modul prin care a fost derulata ancheta interna, in urma apariției in presa a unei înregistrări cu procurorul-șef Laura Codruța Kovesi in cadrul unei ședințe de lucru a DNA.

Pe 29 iunie, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis Secției pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcția de procuror DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pe motiv ca aceasta nu a înregistrat un denunț in conformitate cu dispozițiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului șef al secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale in raport cu persoane cercetate, a arătat procurorul șef al DNA.

De asemenea, Kovesi a cerut si revocarea din funcția de procuror DNA a lui Doru Florin Țuluș “pentru existenta unei suspiciuni rezonabile ca imparțialitatea sa este afectata, având in vedere ca a soluționat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile”.

Pe 4 iulie, Secția pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din funcție a procurorilor DNA Doru Țuluș si Mihaiela Moraru Iorga.

La 14 septembrie, Consiliul Superior al Magistraturii a respins contestațiile formulate de procurorii Doru Țuluș si Mihaiela Moraru Iorga împotriva deciziei de revocare a acestora din funcțiile de procurori in cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

In schimb, CSM a admis contestația Mihaielei Moraru Iorga fata de decizia prin care s-a stabilit ca aceasta sa își continue activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.