Acasă Externe Agenda Europeana Mai sunt care ne vor în Schengen

Mai sunt care ne vor în Schengen

DISTRIBUIȚI

 147676 – 18092017 – Comisarul European responsabil pentru Uniunea securităţii, Julian King, a declarat luni, după o întrevedere cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că dacă România ar fi parte din spaţiul Schengen. toate ţările ar avea de câştigat, potrivit Agerpres.

„Aşa cum preşedintele Juncker a spus din nou în discursul despre starea Uniunii, săptămâna trecută, în ceea ce priveşte Comisia, considerăm că Schengen ar fi mai puternic şi toate ţările ar avea de câştigat dacă România ar fi parte din Schengen”, a spus Julian King, întrebat dacă România este pregătită să adere la acest spaţiu de liberă circulaţie.

El a menţionat că nu a vorbit cu Tudorel Toader despre aderarea României la Schengen, însă acest subiect va fi abordat în cadrul întrevederii cu ministrul de interne, Carmen Dan.

Este foarte important o cooperare bine pusă la punct între statele member ale UE în combaterea terorismului, România nesuferind vreun atac terrorist direct, însă cetăţenii români au fost prinşi în astfel de evenimente în alte ţări.

„Am discutat importanţa activităţii pe care o facem împreună în toată Europa pentru a combate terorismul, crima cibernetică, crimele grave şi crima organizată. În aceste chestiuni, statele membre, autorităţile statelor membre, au fost în prima linie, dar, la nivelul Uniunii Europene, putem şi trebuie să facem mai mult pentru a aduce o contribuţie şi a întări eforturile statelor membre şi ale autorităţilor naţionale de a contracara aceste provocări. România nu a suferit un atac terorist direct, dar cetăţenii români, desigur, au fost prinşi în atacuri în alte părţi. Aceste provocări ne afectează pe toţi. De aceea, este foarte important să avem o cooperare bine pusă la punct. Am discutat o serie de chestiuni practice care sunt pe agenda Consiliului de Afaceri Interne şi Justiţie pentru lunile în curs şi am subliniat cât de important considerăm că este ca toate statele member să fie angajate în mod activ în aceste discuţii”, a declarat King, după întâlnirea cu Toader.

Comisarul european responsabil pentru Uniunea securităţii, Julian King, desăşoară, luni, o vizită oficială în România, unde se va întâlni cu premierul Mihai Tudose, miniştrii Justiţiei Tudorel Toader şial Afacerilor Interne, Carmen Dan. De asemenea, el va participa, împreună cu membrii comisiilor de specialitate ale Parlamentului, la o dezbatere pe tema Uniunii securităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.