Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti “Micuţa Picasso”, Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti

“Micuţa Picasso”, Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti

DISTRIBUIȚI
foto:adevarul.ro
foto:adevarul.ro

147880 – 28092017 – Artista Alexandra Nechita va primi titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat joi de Consiliul General. Cotată printre cei mai mari artişti în viaţă, Alexandra Nechita s-a născut în august 1985, în Vaslui, şi s-a stabilit alături de părinţi în SUA de la o vârstă fragedă. Alexandra a început să picteze de la vârsta de doi ani, iar talentul său extraordinar i-a făcut pe cei din jur să o numească “micuţa Picasso”, se arată în motivarea deciziei Consiliului General.

Recunoscută în lumea întreagă pentru picturile sale în stilul cubist realizate la o vârstă fragedă, Alexandra Nechita a avut la opt ani prima expoziţie personală la Biblioteca Municipală din Los Angeles.

Operele ei se regăsesc în muzee din întreaga lume, de la colecţia de artă a Vaticanului, până la colecţii particulare deţinute de celebrităţi precum David Letterman, Whoopi Goldberg sau Calvin Klein.

În 1999 a fost selectată de către ONU pentru a conduce o iniţiativă de artă în peste 100 de ţări. Pe parcursul anilor, Alexandra Nechita şi-a dezvoltat limbajul vizual aparte în numeroase picturi şi sculpturi din bronz, sticlă şi metal. În anul 2008 a absolvit UCLA, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din lume, de unde obţine o diplomă în Arte Plastice şi îşi dedică timpul promovării artelor că mod de expresie şi comunicare în şcoală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.