Acasă Externe Ministrul Meleșcanu la reuniunea informală (Gymnich) a miniștrilor de Externe din statele...

Ministrul Meleșcanu la reuniunea informală (Gymnich) a miniștrilor de Externe din statele membre ale UE

DISTRIBUIȚI

 147503 – 07092017 – Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, va participa în perioada 7 – 8 septembrie 2017, la Tallinn, la reuniunea informală (Gymnich) a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, găzduită de președinția semestrială estoniană a Consiliului UE.

Printre subiectele ce vor fi abordate sunt teme de actualitate, precum: Coreea de Nord, Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, situația din Venezuela. Miniștrii de externe vor avea o sesiune comună de lucru cu miniștrii apărării din statele membre ale UE, pe tema implementării pachetului apărării europene, precum și o reuniune împreună cu miniștrii de externe din statele candidate, pe tema prevenirii și combaterii radicalizării și a extremismului violent.

În marja reuniunii Gymnich, Președinția estoniană a Consiliului UE va organiza și o reuniune informală a miniștrilor de externe din statele membre ale UE cu omologii din statele Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina), în pregătirea Summit-ului Parteneriatului Estic din 24 noiembrie 2017, de la Bruxelles.

Cu această ocazie, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, va avea și o întrevedere bilaterală cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica de vecinătate și negocierile privind extinderea, prilej cu care vor fi trecute în revistă principalele teme de pe agenda regională, cu accent pe evoluțiile din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.