Acasă Sud-Est Constanta Mircea Băsescu, eliberat condiţionat

Mircea Băsescu, eliberat condiţionat

DISTRIBUIȚI

147559 – 11092017 – Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi aflat la Penitenciarul Poarta Albă, va fi eliberat condiţionat, a decis, luni, Tribunalul Constanţa. Decizia magistraţilor este definitivă.

Tribunalul Constanţa a respins astfel contestaţia depusă de procurorii anticorupţie la decizia Judecătoriei Medgidia din 19 iulie, de eliberare condiţionată a fratelui fostului preşedinte Traian Băsescu.

După decizia Tribunalului Constanţa, care este definitivă, Mircea Băsescu ar urma să părăsească Penitenciarul Poarta Albă în câteva ore, după finalizarea formalităţilor.

Mircea Băsescu a executat 860 de zile de arest, incluzând perioada de arest la domiciliu, din totalul de 1.461 de zile de închisoare la care a fost condamnat.

Mircea Băsescu a spus în faţa instanţei că are probleme de sănătate, că este nevoit să îşi cumpere medicamentele de care are nevoie şi că alţi condamnaţi cu pedepse mai mari ca a sa au fost puşi deja în libertate, admiţându-li-se cererea de eliberare condiţionată. El a mai spus că nu va fi tentat să săvârşească alte fapte de corupţie după ieşirea din închisoare.

Mircea Băsescu a avut până în prezent trei cereri de eliberare condiţionată, prima fiind depusă în toamna anului trecut.

El a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a păstrat, astfel, decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016.

În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă. Căpăţână a fost liberat condiţionat la sfârşitul lunii iunie, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinţi, după ce, anterior, Judecătoria Drobeta Turnu Severin luase o decizie similară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.