Acasă Anchete Justitie Nici DNA nu a scăpat de controale

Nici DNA nu a scăpat de controale

DISTRIBUIȚI

 147809 – 25092017 – Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a precizat că instituția pe care o conduce a fost verificată de Inspecția Judiciară, în ultimul an și jumătate, de peste 130 de ori, chiar dacă în spațiul public s-a încercat acreditarea ideii că Direcția nu este controlată. Kovesi a mai declarat că s-a încercat și crearea „unui conflict artificial” între Direcția Națională Anticorupție și Inspecția Judiciară.

Într-un interviu pentru Europa FM, Laura Codruța Kovesi a declarat că, într-un an și jumătate, Inspecția Judiciară a derulat peste 130 de controale la DNA. „Controale punctuale, controale tematice și un control de fond (cel cerut de ministrul Justiției – n.r.). (…) Este o activitate normală pentru noi, nu este ceva deosebit când vine Inspecția Judiciară și te verifică (…). Pentru noi, cel puțin în ultimul an și jumătate, au fost controale foarte dese, au fost foarte multe sesizări care s-au făcut la Inspecția Judiciară, au fost controale tematice pe dosare vechi, dispuse de conducerea Inspecției”, a declarat Kovesi.

„În spațiul public s-a încercat acreditarea acestei idei că DNA nu a fost controlată. Ba am fost controlați de peste 130 de ori. Chiar dacă nu a fost un control specific de management, dar de fiecare dată s-au verificat modul în care procurorii au lucrat în dosare, dacă s-au respectat dispozițiile legale, modul în care s-au repartizat dosarele”, a mai adăugat procurorul șef al DNA.

Kovesi susţine că s-a încercat în ultimul timp crearea „unui conflict artificial” între DNA și Inspecția Judiciară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.