Acasă Anchete Interne O nouă operațiune a poliţiştilor de frontieră români: 52 persoane, din care...

O nouă operațiune a poliţiştilor de frontieră români: 52 persoane, din care 19 copii, salvate din Marea Egee

DISTRIBUIȚI

 147898 – 29092017 – Polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune FRONTEX în cadrul Operaţiunii Maritime Comune ”POSEIDON 2017”, au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Egee, 52 cetățeni din Siria, Iran și Afganistan, dintre care 19 de copii și 10 femei, care se aflau pe o ambarcațiune ce risca să se scufunde.

De la începutul anului, poliţiştii de frontieră români, aflați în misiune Frontex în Grecia, au salvat peste 1.100 de persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

În data de 27 septembrie, orele 0.40, echipajul navei MAI 1104, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Comune ”POSEIDON 2017”, coordonată de Agenția FRONTEX, a identificat, pe timpul unei misiuni specifice de patrulare desfășurate în Marea Egee, o ambarcațiune gonflabilă cu motor, supraîncărcată cu persoane. După evaluarea situației și având în vedere supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, polițiștii de frontieră români au demarat acțiunea de salvare. La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate 52 de persoane, 19 copii, 10 femei și 23 bărbați, care au declarat ca provin din Siria, Iran și Afganistan.

Polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.).

De la începutul anului, polițiștii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat, individual și în cooperare cu echipajele celorlalte nave detașate de către statele membre în Grecia, în cadrul Operațiunii Comune ”POSEIDON 2017”, peste  1.100 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

Operațiunea ”Poseidon 2017”, la care iau parte polițiștii de frontieră români, este finanțată de Uniunea Europeană și coordonată de Agenția Frontex, iar responsabilitatea informațiilor din materialul de presă aparține Poliției de Frontieră Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.