Acasă Politic PMP acuză: Guvernul PSD cu o mână dă o odată și cu...

PMP acuză: Guvernul PSD cu o mână dă o odată și cu cealaltă ia de patru ori

DISTRIBUIȚI

147473 – 05092017 – Deputatul PMP Ionuț Simionca și-a exprimat îngrijorarea, în plenul Camerei Deputaților, privind efectele deciziilor politice luate de Guvernul PSD asupra mediului de afaceri. Această îngrijorare vine după discuția avută de deputatul PMP, la sfârșitul săptămânii trecute, cu unul dintre cei mai mari plătitori de TVA din județul Bistrița Năsăud, care a fost contactat telefonic de către ANAF și care a fost întrebat dacă și-a plătit dările la stat.

Asta se întâmpla, însă, undeva în data de 30 august, patru zile după data scadentă, acționarii firmei crezând că banii nu se văd în sistem. Bineînțeles că această firmă avea plătite toate dările, dar asta arată disperarea Guvernului PSD care a ajuns să sune marii contribuabili să-i întrebe dacă și-au plătit dările.

“La începutul primei sesiuni parlamentare, în decembrie 2016, am votat cu două mâini reducerea celor 102 taxe, crezând că aceste reduceri de taxe vor ajuta cetățenii României și vor scădea presiunea financiară pusă pe mediul de afaceri. Iată că, șapte luni mai târziu, guvernele PSD au făcut chiar opusul la ce au promis și au venit cu niște măsuri care dimpotrivă, în loc să încurajeze mediul de afaceri, îl distrug”, a declarat deputatul PMP.

În discursul său, acesta a amintit următoarele decizii politice cu efect nefast asupra mediului de afaceri: legea prin care s-a mărit salariul minim pe economie și care automat îl costă mai mult pe angajator, obligativitatea de a avea angajați 4% persoane cu dizabilități, iar dacă nu ai asemenea angajați trebuie să plătești, împărțirea TVA-ului care nu funcționează decât într-o țară a Uniunii Europene, și acolo doar în contractele cu statul, sau impozitul pe dividend, un lucru pe care PSD și l-a asumat în programul de guvernare să fie zero, dar care se pare că a fost uitat.

Și cea mai mare grijă a românilor pleacă de la statisticile financiare. Guvernul PSD a împrumutat, din ianuarie 2017 până la sfârșitul lunii iulie 2017, 554 de euro pe secundă, sumă care reprezintă 38% din PIB. Cu acești bani se puteau construi cel puțin 200 km de autostrăzi.

Concluziile deputatului Ionuț Simionca l-au determinat pe acesta să solicite demisia prim-ministrului împreună cu ceilalti membri ai guvernului deoarece consideră că aceștia conduc deficitar și iresponsabil România, determină închiderea firmelor, exodul românilor în străinătate și îndatorarea generațiilor viitoare.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.