Acasă Politic PNL acuză că PSD încearcă să menţină pacea socială şi să cumpere...

PNL acuză că PSD încearcă să menţină pacea socială şi să cumpere diverse categorii de alegători

DISTRIBUIȚI

147472 – 05092017 –

Noua sesiunea parlamentară găseşte România cu o economie fragilizată, prizonieră intereselor PSD de a subjuga economia prin măsurile cu care încearcă să menţină pacea socială şi să cumpere diverse categorii de alegători, este de părere deputatul PNL Marius Bodea.

”Cheltuielile publice sunt scăpate de sub control. 80% din ceea ce încasează statul român se duce pe cheltuieli fixe (pensii, salarii, cheltuieli cu menţinerea aparatului funcţionăresc etc.). Înainte de guvernarea PSD, aceste cheltuieli erau de 67%. Evident, au fost mutilate cheltuielile pentru investiţii.

Din fondurile de coeziune la care România are acces, în valoare de 21 miliarde euro, Guvernul Tudose a reuşit să absoarbă doar 3,58 mil. euro. Guvernul PSD a majorat accizele cu 20%, iar costurile acestei măsuri vor fi suportate de cei care câştigă cel mai puţin, pentru că vor creşte, în principal, preţurile la alimentele de bază. Guvernul PSD, parcă dorind dinadins să ucidă micile afaceri, a introdus și măsura unică în lume cu TVA defalcat. Această măsură va secătui întreprinderile româneşti de resurse şi va mai include încă un nivel birocratic, care înseamnă timp, cheltuieli şi nervi. Guvernul PSD ia de la cei care nu au, prin supra-impozitarea muncii angajaţilor part-time, pentru ca a lor clientelă care cheltuie banii din educaţie şi sănătate în interese private să aibă acces la resurse. Dacă tot se laudă cu creştere economică record, PSD nu ne spune de ce trebuie să mai crească taxele şi impozitele şi de ce încasările la buget sunt mai mici decât anul trecut? Mai mult, disperarea de a strânge bani la buget, inclusiv prin naţionalizarea pilonului II de pensii, mă face să cred că de fapt această creştere economică este doar în scripte, neregăsindu-se în economia reală. Iar faptul că avem deficit record, de aproape 3%, în condiţiile în care PSD clamează peste tot creştere economică, reprezintă o altă dovadă că totul este o minciună, o poleială cu cifre furnizate de instituţii aservite PSD pentru a masca o realitate crudă: economia României suferă din cauza politicilor proaste ale PSD”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.