Acasă Politic PNL: Ministrul Muncii umilește familiile din România

PNL: Ministrul Muncii umilește familiile din România

DISTRIBUIȚI

 147500 – 07092017 – Constat, încă odată, că doamna ministru Lia Olguța Vasilescu trăiește într-o lume paralelă de unde își extrage ideile fără nicio legătură cu realitatea, altfel nu se explică ultimele declarații pe tema plafonării indemnizațiilor pentru creșterea copilului, este de părere deputatul PNL Mara Calista.

Cum nu era de ajuns plafonarea indemnizațiilor, mamele sunt din nou umilite de ministrul Muncii și tratate ca niște asistate social de statul român, care le face un favor cu aceste indemnizații pentru care “nu contribuie nimeni în România”, după știința doamnei ministru Olguța Vasilescu. ”Îi recomand doamnei ministru, ca înainte de a face astfel de afirmații publice la adresa părinților români, să mai studieze actul normativ care stipulează clar condițiile de acordare a indemnizației pentru creșterea copilului, din care citez: Persoanele care, în ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani, respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară”.

”Cu toate modificările aduse OUG 111/2010 în ultimii ani, condiția de a fi contribuit la bugetul de stat a rămas, ceea ce înseamnă că beneficiarii indemnizațiilor de creștere a copilului au fost, în mod obligatoriu, întâi contribuabili la bugetul de stat. Țin să-i amintesc doamnei Lia Olguța Vasilescu, ocupant vremelnic al postului de ministru, că domnia sa nu este statul, ci doar un reprezentant al lui, iar PSD nu a venit la guvernare cu căruța sa de bani din care poate să împartă cum și cui dorește. Ei doar gestionează, pentru o perioadă limitată de timp, banii României. Ar fi cazul ca doamna ministru Lia Olguța Vasilescu să-și revizuiască atitudinea și să-și ceară scuze pentru afirmațiile făcute în ultimele zile, din neștiință sau cu rea voință, pe acest subiect, respectiv plata indemnizațiilor pentru creșterea copilului”, declară Mara Calista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.