Acasă Economie Prim-ministrul Tudose: ”Romania nu a functionat asa cum a spus FMI, ci...

Prim-ministrul Tudose: ”Romania nu a functionat asa cum a spus FMI, ci un pic mai bine”

DISTRIBUIȚI

147467 – 05092017 – Premierul Mihai Tudose s-a intalnit, marti, la Palatul Victoria, cu reprezentanti ai Fondului Monetar International (FMI). Tot la sediul Guvernului Tudose are o intalnire si cu reprezentanti ai Bancii Mondiale.

Liderul de la Palatul Victoria a avut o intalnire cu reprezentantii Bancii Mondiale pentru a beneficia de expertiza tehnica in ceea ce priveste investitiile strategice, precum constructia de spitale sau autostrazi.

In ceea ce priveste misiunea Fondului Monetar International, intrevederea a avut loc astfel incat delegatia FMI sa primeasca acces la baza de date a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), reprezentantii FMI urmand sa finalizeze in perioada urmatoare raportul de tara pentru Romania.

Premierul Mihai Tudose le-a transmis reprezentantilor Fondului Monetar International ca ultimele doua previziuni nu au corespuns realitatii si le-a solicitat ca acest lucru sa nu se mai intample, informeaza Mediafax.

Intalnirile au loc in contextul in care Executivul pregateste rectificarea bugetara, care ar urma sa aiba loc pe 20 septembrie.

”Am avut astazi o intalnire importanta cu Banca Mondiala si cu FMI. Cu Banca Mondiala pentru a ne asigura de o colaborare, dat fiind faptul ca s-a schimbat echipa de reprezentare a Bancii in Romania. Avem tot sprijinul si nu pe parte financiara, ci pe parte de suport tehnic pentru marile proiecte strategice ale Romaniei. De asemenea am chemat la discutii FMI tot nu pentru a lua bani, cum deja am inteles ca se aude, ci pentru a vorbi cu domniile lor, impreuna cu ministrul de Finante sa faca o vizita la Ministerul Finantelor sa vada exact cifrele, fiindca domniile lor in octombrie fac previziunea de sfarsit de an pe partea financiara a Romaniei. Dat fiind faptul ca ultimele doua le-au cam gresit – Romania nu a functionat asa cum a spus FMI, ci un pic mai bine, ca sa nu mai apara si a treia greseala care chiar ar putea fi interpretata, le-am oferit suportul cifrelor oficiale ale Romaniei ca sa se bazeze pe ele”, a declarat premierul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.