Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Primăria Capitalei finanteaza proiecte propuse de bucuresteni

Primăria Capitalei finanteaza proiecte propuse de bucuresteni

DISTRIBUIȚI

 147644 – 15092017 – Consilierii generali au aprobat proiectul de hotarare privind demararea Campaniei pentru identificarea de proiecte de interes local initiate de cetateni sub titulatura “Propune pentru Bucuresti!”, campanie care se va desfasura in perioada 18 septembrie – 24 noiembrie.

Prin acest program, Municipalitatea urmareste identificarea a 20 de proiecte prioritare, de interes local, initiate de cetateni, care vor putea fi asumate si implementate de Municipiul Bucuresti incepand cu anul 2018.

Pentru a putea participa la aceasta campanie, toti cei interesati trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: persoane fizice cu varsta de minim 18 ani, domiciliul sau resedinta in municipiul Bucuresti, sa-si creeze un cont de utilizator pe site-ul PMB, la sectiunea dedicata campaniei.

Astfel, fiecare cetatean poate formula o singura propunere de proiect care va fi afisata pe site-ul Municipalitatii intr-un interval de cel mult trei zile de la transmitere. Proiectul trebuie sa fie sau sa poata fi asimilat unei investitii aflate in competenta Municipiului Bucuresti si sa vizeze urmatoarele domenii: infrastructura (zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale); amenajare/ reabilitare spatii publice (ex. mobilier urban, etc); spatii verzi, locuri de joaca pentru copii; mobilitate, accesibilitate, siguranta circulatiei; infrastructura culturala; infrastructura sociala; smart city – Oras digital; sănătate. Bugetul propus pentru cele 20 de proiecte selectionate, pentru anul 2018 este de 4.000.000 de euro, inclusiv TVA (echivalentul in lei), valoarea totala estimata pentru un proiect propus nu trebuie sa depaseasca  suma de 200.000 euro, inclusiv TVA (echivalentul in lei).

Comisia de evaluare constituita din reprezentanti/specialisti ai Municipalitatii, va analiza in perioada 9 octombrie –  3 noiembrie 2017, toate proiectele depuse, urmand ca pe site-ul Primariei Capitalei sa se afiseze lista proiectelor declarate eligibile ce vor fi supuse votului cetăţenilor.

În perioada 6 – 17 noiembrie 2017 va avea loc etapa de vot, la care poate participa orice persoană fizica, care are varsta de minim 18 ani, domiciliul sau resedinţa in Bucuresti si care si-a creat un cont de utilizator pe site-ul PMB, la sectiunea dedicată campaniei. Cetatenii vor putea vota online o singura propunere de proiect din fiecare domeniu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.