Acasă Externe Agenda Europeana Procurorul European este aproape să devină realitate

Procurorul European este aproape să devină realitate

DISTRIBUIȚI

 147889 – 29092017 – Procurorul European este aproape să devină realitate. La 28 septembrie, LIBE a votat, cu o largă majoritate, textul final al Regulamentului privind înființarea Biroului Procurorului European și în octombrie votăm în plenul Parlamentului European. Procurorul European va ancheta, de la început până la final, toate cazurile de fraudă cu bani europeni, iar infracțiunile vor avea limite minime de pedepse, aceleași în toate statele membre.

Un grup de procurori europeni care lucrează împreună și rapid va fi mult mai eficient decât activitatea actuală, prin cooperare judiciară între statele membre. Frauda actuală de 500 de milioane de euro pe an numai în UE arată nevoia de schimbare și această schimbare se numește Procurorul European.

Este bine de știut că toate investigațiile, cum sunt perchezițiile, audierile, interceptările sau arestările preventive vor respecta legile statelor în care se fac. Vor fi respectate drepturile celor anchetați și regulile procesului echitabil, declară europarlamentarul Monica Macovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.