Acasă Anchete Justitie Puiu Popoviciu vrea anularea pedepsei

Puiu Popoviciu vrea anularea pedepsei

DISTRIBUIȚI

 147492 – 06092017 – Condamnat luna trecuta la 7 ani de inchisoare in dosarul Ferma Baneasa, omul de afaceri Puiu Popoviciu se află în prezent in Marea Britanie şi a depus la instanta suprema, prin intermediul avocatilor sai, o contestatie in anulare, prin care cere anularea pedepsei cu inchisoarea primita in Romania, scrie hotnews.

Astfel, primul termen pentru dezbaterea contestatiei depuse de avocatii lui Popoviciu a fost stabilit de instanta pentru data de 20 octombrie.
Politia Capitalei a primit, in seara condamnarii omului de afaceri, mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea, iar la adresa acestuia din Bucuresti s-a prezentat o echipa de la Biroul Urmariri al Politiei, pentru a-l ridica si a-l duce la penitenciar. Dupa ce nu a fost gasit la locuinta din centrul Capitalei, omul de afaceri a fost dat initial in urmarire nationala, apoi in urmarire internationala.

Puiu Popoviciu s-a predat pe 14 august politiei londoneze, fiind retinut. Ulterior, el a fost pus in libertate in schimbul unei cautiuni de 200.000 de lire sterline, fiind obligat sa poarte o bratara electronica de supraveghere. De asemenea, el este obligat sa se prezinte de trei ori pe saptamana la sectia de politie din Londra.

De altfel, Curtea de Apel Bucuresti a transmis pe 17 august autoritatilor judiciare din Marea Britanie mandatul european de arestare pe numele lui Puiu Popoviciu.  Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, declara, atunci, ca „Trebuie sa privim cu prudenta actul lui Puiu Popoviciu de a se pune la dispozitia autoritatilor judiciare londoneze si sa vedem care este scopul acelui fapt. Pentru ca, daca scopul ar fi fost acela de a fi predat autoritatilor judiciare romane, sigur, putea sa urce in avion sa vina acasa, sigur, putea sa mearga la ambasada sa spuna: ma pun la dispozitia autoritatilor judiciare, intru sub puterea mandatului de arestare.”
Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, pe 2 august, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 7 ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in dosarul cunoscut ca „Ferma Baneasa”, in care este acuzat de fapte de coruptie in legatura cu asocierea firmei sale, SC Baneasa Investments SA, cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Capitala, pentru un teren de 224 de hectare. Puiu Popoviciu fusese condamnat in prima instanta la 9 ani de inchisoare in acest dosar.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.