Acasă Politic Raluca Turcan: PSD blochează ancheta procurorilor

Raluca Turcan: PSD blochează ancheta procurorilor

DISTRIBUIȚI

 147829 – 26092017 –Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a comentat la RFI protecţia politică formată în jurul miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, precum şi refuzul celor două de a-şi da demisia din Guvern, în contextul dosarului Belina.

În opinia deputatului PNL Raluca Turcan, „ceea ce face PSD acum este un zid de protecţie politică, încearcă să sugereze că este o conspiraţie împotriva lor şi să blocheze ancheta procurorilor”.

Ea precizează că „în state democratice, demisia nu înseamnă acceptarea vinovăţiei, ci practic să scoţi funcţia pe care o ocupi din controversa publică. Din această perspectivă, demisia ar fi fost gestul cel mai firesc”. Liderul deputaţilor liberali anunţă că „PNL a decis ieri în unanimitate că va vota pentru solicitarea DNA de ridicare a imunităţii şi pentru ca ancheta să-şi urmeze cursul. Ceea ce este deranjant pentru cetăţeanul de rând este faptul că PSD încearcă să joace acum totul politic”. Întrebată dacă DNA nu are în prezent o problemă de credibilitate, Raluca Turcan a răspuns: „Mi-e greu să spun dacă are o problemă de credibilitate. Cu certitudine pot să afirm că sunt unii care se străduiesc ca DNA-ul să ajungă să aibă o problemă de credibilitate. Această guvernare este dominată de interesele personale ale liderilor PSD (…). Este în ADN-ul PSD-ului să atace justiţia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.