Acasă Economie România – membru în Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Turismului

România – membru în Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Turismului

DISTRIBUIȚI

 147571 – 12092017 – România își reconsolidează poziția la nivel mondial în domeniul turismului, țara noastră obținând un loc în cadrul organismului de conducere al Organizației Mondiale a Turismului, în urma depunerii candidaturii de către Ministerul Turismului. România are astfel, începând de ieri, șansa de a lua parte la toate deciziile OMT-ului cu privire la dezvoltarea turismului la nivel mondial și de a se implica activ în dinamica desfășurată la nivelul Consiliului Executiv.

Delegația condusă de ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, la Chengdu, China, a susținut candidatura României și reprezintă până pe data de 18 septembrie 2017, interesele țării noastre în cadrul lucrărilor celei de-a 22-a ediție a Adunării Generale a Organizației Mondiale a Turismului.

În cadrul Comisiei Regionale pentru Europa, mai multe țări au candidat pentru cinci poziții în cadrul Consiliului Executiv. În urma eforturilor de promovare a obiectivelor fundamentale OMT întreprinse de Ministerul Turismului și de Ministerul Afacerilor Externe, România a obținut 22 de voturi în favoarea sa, mai mult de jumătate din numărul de voturi exprimate. Celelalte țări care au obținut un loc în organismul de conducere al OMT sunt Lituania – 27 de voturi, Grecia – 25 de voturi, Rusia – 22 de voturi, Azerbaijan – 20 de voturi.

Ministrul Turismului a punctat în cadrul discursului de susținere a candidaturii României faptul că țara noastră va continua să împărtășească în mod activ bunele sale practici dar și expertiza în sectorul turismului regional și global, asumându-și un rol dinamic și susținând cooperarea între toți actorii din sectorul turismului. Mai mult decât atât, România își asumă rolul implicării active în bunăstarea organizației și, prin urmare, și-a reafirmat angajamentul și sprijinul ferm pentru Agenda de Sustenabilitate din 2030.

Ministerul Turismului și-a luat angajamentul de a continua să lucreze în cadrul OMT pentru creșterea sectorului turistic și îmbunătățirea calității vieții oamenilor în întreaga lume, precum și pentru consolidarea cooperării între toate statele membre.

Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului, format din 33 de state membre, este structura de conducere care coordonează activitatea organizaţiei în intervalul dintre sesiunile Adunării Generale şi asigură îndeplinirea activităţilor organizaţiei.

OMT este agenţia Naţiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internaţional în ceea ce privește turismul responsabil, durabil şi accesibil. În prezent, OMT numără 156 de state membre cu drepturi depline.

Prezența României în calitate de membru al Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului reprezintă o recunoaștere la nivel internațional a eforturilor depuse în domeniul turismului și o oportunitate pentru creșterea vizibilității țării noastre în plan extern, atât ca destinație de turism cât și ca partener activ în domeniul turismului la nivel internațional.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.