Acasă Politic România și-a reafirmat sprijinul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova

România și-a reafirmat sprijinul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova

DISTRIBUIȚI

 147870 – 28092017 – Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au avut o întrevedere, miercuri, 27 septembrie 2017, cu Andrian Candu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, aflat într-o vizită de lucru la Bucureşti.

În cadrul întâlnirii au fost abordate teme privind cooperarea între cele două state în plan politic, economic, cultural şi referitor la viitorul european al Republicii Moldova.

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului României au subliniat necesitatea unei cooperări strânse pentru a conferi valoare efectivă interconexiunilor energetice, programelor de cooperare transfrontalieră, proiectelor de susținere/stimulare a investițiilor în Republica Moldova precum şi programelor de twinning instituțional. A fost evidenţiată importanţa multiplicării proiectelor care au capacitatea de a produce beneficii durabile şi de a avea efecte concrete și vizibile în dezvoltarea economico-socială pe traiectoria de integrare europeană a ţării.

De asemenea, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea au reafirmat sprijinul ferm al României pentru parcursul european al Republicii Moldova şi au exprimat speranța că autoritățile de la Chișinău vor adopta, de o manieră unitară, măsurile necesare de accelerare a reformelor în domeniile cheie. Discuţiile au vizat şi alegerile parlamentare care vor avea loc anul viitor în Republica Moldova, precum și situaţia din regiunea transnistreană

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.