Acasă Externe Agenda Europeana România și Bulgaria vor coopera în pregătirea mandatelor lor la președinția Consiliului...

România și Bulgaria vor coopera în pregătirea mandatelor lor la președinția Consiliului Uniunii Europene

DISTRIBUIȚI

147409 – 01092017 – Vicepremierul Ion Marcel Ciolacu a discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul bulgar pentru pregătirea Președinției Bulgare a Consiliului Uniunii Europene, din primul semestru al anului 2018, Lilyana Pavlova, despre oportunităţile de cooperare dintre România și Bulgaria.

Subiectul a fost abordat inclusiv din perspectiva preluării președinției Consiliului Uniunii Europene de către cele două țări, Bulgaria – în primul semestru al anului 2018, iar România – în primul semestru al anului 2019. De asemenea, au fost evocate proiecte pe care cele două țări le pot dezvolta în comun în plan economic și în domeniul energiei și care ar putea fi incluse pe agenda următoarei reuniuni interguvernamentale româno-bulgare programată să aibă loc la Varna, în toamna acestui an. La întrevederea de la Palatul Victoria a participat și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

”Cooperarea dintre România și Bulgaria și buna pregătire pentru preluarea primelor noastre mandate la președinția Consiliului Uniunii Europene reprezintă oportunități importante pentru ambele țări și depinde numai de noi să putem valorifica aceste șanse”, a declarat vicepremierul Ion Marcel Ciolacu.

La rândul său, Lilyana Pavlova a apreciat faptul că România este foarte activă în pregătirea mandatului său la Președinția Consiliului Uniunii Europene. Având în vedere că Bulgaria va prelua această responsabilitate cu un an înaintea României, oficialul bulgar a exprimat disponibilitatea țării sale de a împărtăși din expertiza dobândită până acum.

”Bulgaria este pregătită, la ora actuală, pentru exercitarea acestui mandat și vă asigur de întregul nostru sprijin pentru pregătirea mandatului dvs.”, a declarat ministrul bulgar pentru pregătirea Președinției Bulgare a Consiliului Uniunii Europene, Lilyana Pavlova, evocând faptul că o parte dintre prioritățile țării sale vor fi de actualitate și în timpul mandatului României, și anume, Strategia Dunării perspectiva europeană a Balcanilor de Vest, următorul cadru financiar multianual al Uniunii Europene, cu accent pe politica de coeziune, și politica la nivel European în cee ace priveşte fenomenul migrației.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.