Acasă Life Românii, în topul europenilor supăraţi pe vecini

Românii, în topul europenilor supăraţi pe vecini

DISTRIBUIȚI

147463 – 05092017 –Zacusca sau ceapa prăjită a gospodinelor din vecini, copiii hiperactivi şi radioul dat la volum maxim îi supără cel mai mult pe români atunci când vine vorba despre vecini. Mai supăraţi decât românii pe cei cu care trăiesc în aceeaşi zonă sunt doar turcii, scrie tion.ro.

Turcii sunt cei mai supăraţi europeni atunci când vine vorba despre vecini, arată un studiu efectuat de compania E.ON pe un eşantion 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria decembrie 2016. 75 de procente dintre turcii chestionaţi au admis că au avut cel puţin un conflict cu vecinii, în timp ce românii sunt pe locul doi, cu 73 de procente, respectiv cehii, cu 72 de procente.

Pentru români, cea mai mare supărare atunci când vine vorba despre vecini este legată de mirosurile provenite din bucătăriile gospodinelor din jur, dar şi de zgomotul produs de copii sau muzică la volum maxim. Spre deosebire de balcanici, locuitorii din vestul Europei se împacă mai bine cu cei din jurul lor.

Conform studiului, jumătate dintre europeni se ceartă în mod voit şi des cu vecinii lor. Totuşi, aceste dispute nu se referă la amplasarea gardului de sârmă dintre case sau a copacilor. Disputele privind gardurile vii şi alte tipuri de plante se află doar pe locul şapte în lista motivelor de certuri dintre vecini, conform unui studiu realizat de E.ON.

Pe primul loc, cu o marjă mare şi indiferent de care dintre ţările europene este vorba, se află zgomotul produs de copii, petreceri sau de muzica dată la volum maxim. Un total de 42 de procente, practic aproape jumătate dintre germani, s-au certat cel puţin o dată cu vecinii lor din acest motiv. De asemenea, din perspectiva europenilor, tot o medie de 42 de procente consideră că zgomotul este motivul numărul unu al disputelor. 14 procente dintre cei chestionaţi plasează la mare distanţă, pe locul doi, motivul vecinilor curioşi şi nepoftiţi, în timp ce locul trei revine animalelor de companie, care sunt percepute ca fiind deranjante. Certurile sunt mai degrabă cauzate de blocarea accesului la locurile de parcare, de zgomotul motoarele automobilelor lăsate pornite sau de mirosurile neplăcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.