Acasă Anchete Justitie Securitatea, temă la Ministerul Justiţiei

Securitatea, temă la Ministerul Justiţiei

DISTRIBUIȚI

 147694 – 19092017 – Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader și secretarul de stat conf. univ. dr. Marieta Safta au avut o întrevedere  cu Julian King, comisar european pentru uniunea de Securitate, în contextual vizitei pe care oficialul European o efectuează în România în cadrul lucrărilor Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Discuțiile s-au axat pe aspecte referitoare la consolidarea relațiilor de cooperare și a măsurilor la nivel practic în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, prevenirea fenomenului radicalizării, inclusiv în mediul online, combaterea criminalității cibernetice și a criminalității organizate.

Ministrul Justiției a subliniat angajamentul ferm al Guvernului României de a respecta exigențele legislative și practice, precum și de a îndeplini riguros obligațiile ce derivă din măsurile agreate la nivelul UE.

Comisarul european a subliniat bunele relații de cooperare cu România și măsurile eficiente luate de România în contextul prevenirii și combaterii terorismului și criminalității cibernetice. Julian King și-a manifestat întreaga disponibilitate de a sprijini autoritățile române în perspectiva preluării de către România a președinției rotative a Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.