Acasă Social Administratie Șeful Poștei îi dă peste nas ministrului Șova

Șeful Poștei îi dă peste nas ministrului Șova

DISTRIBUIȚI

147567 – 11092017 – Andrei Stanescu, directorul general interimar al Companiei Nationale ”Posta Romana” a declarat, pentru Mediafax, ca nu stie de ce ministrul Sova ii cere demisia cu zece zile inainte sa-i expire mandatul, ca nu isi da demisia si ca isi va depune candidatura pentru postul de director general.

“Mandatul meu este interimar, din 1 ianuarie 2017. Mi-a fost prelungit odata si expira pe 25 septembrie. Nu mai intentionez sa accept, daca mi se va mai cere, sa prelungesc perioada de interimat. Nu intentionez sa imi dau demisia pentru zece zile. Daca CA mi-o cere sigur ca este dreptul CA. Nu intentionez sa-mi dau demisia fiindca nu consider ca problemele Postei sunt din cauza mea sau a conducerii executive din subordinea mea. Sunt vechi. Eu activez din 2012 in companie ca director executiv de control si resurse umane si cunosc foarte bine compania si problemele ei. Este falsa idea ca Posta are un management defectuos din ianuarie 2017 si pana in prezent. Nu cunosc motivele pentru care domnul ministru mi-a cerut demisia cu zece zile inainte de incheierea mandatului interimar. Exista o procedura in derulare. Pana pe 8 octombrie se pot depune candidaturile. Imi voi depune candidatura de director general”, a declarat Stanescu.

Acesta raspunde astfel la anuntul facut de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, conform caruia ministrul Lucian Sova a convocat, luni dimineata, o sedinta de urgenta la Compania Nationala ”Posta Romana” si a cerut demisia membrilor Consiliului de Administratie si a directorului general interimar, Andrei Stanescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an. Totodata, Lucian Sova a decis sa trimita Corpul de control al ministrului la Posta Romana. Acesta va verifica, intre altele, modul de indeplinire a masurilor dispuse de Consiliul Concurentei cu ocazia aplicarii sanctiunii contraventionale care a condus la acumularea datoriilor catre bugetul de stat.

“Amenda de la Consiliul Concurentei s-a luat pe niste actiuni trecute, inainte de 2012. Masurile au fost duse la indeplinire. Adica acele contracte au fost anulate sau modificate demult conform cerintelor Consiliului Concurentei. Este o problema demult incheiata, iar raportul Corpului de Control probabil o va semnala. Posta este intr-o evolutie buna, adica are profit operational. Dar, inregistreaza niste datorii vechi inregistrate la ANAF care depasesc capacitatea de cash a companiei”, a precizat Andrei Stanescu.

In cazul in care candidatura lui Stanescu pentru postul de director general al Postei Romane va fi respinsa, acesta spune ca: “In mandatul meu se stipuleaza ca, la expirarea lui, voi reveni pe pozitia trecuta, de director executiv. Mai departe este decizia CA”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.