Acasă Politic Start-Up Nation – controversele împiedică implementarea programului

Start-Up Nation – controversele împiedică implementarea programului

DISTRIBUIȚI

147660 – 18092017 – Controversele continuă să persiste în jurul România Start-Up Nation, în ciuda faptului că perioada de evaluare a proiectelor depuse nu s-a încheiat încă. Într-o întrebare adresată ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat o serie de lămuriri punctuale privind acordarea finanţărilor nerambursabile în cadrul programului amintit.

Parlamentarul consideră că multe dintre controversele iscate în siajul Start-Up Nation pornesc de la stilul de comunicare existent la nivelul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, adeseori haotic.

Concret, Dumitru Oprea a solicitat răspunsuri la următoarele întrebări: În campania de promovare a proiectului Start-Up Nation, s-a vehiculat că vor fi 10.000 de proiecte care urmează a fi finanţate. Ulterior, cele 10.000 au devenit mai puţin de 9.000. Cum explicaţi această eroare de comunicare? De ce nu se respectă datele publicate iniţial?

Presa de specialitate afirmă că, la rectificarea bugetară, ministerul va primi doar 247,9 milioane de lei, o cifră departe de suma de 1,2 miliarde de lei necesară. Cum explicaţi diferenţa? Ce alte promisiuni aţi primit, eventual, de la Ministerul de Finanțe?

Când vor fi anunţate toate proiectele câştigătoare? De ce durează atât de mult evaluarea lor?

Firmele câştigătoare sunt încurajate să apeleze la bănci pentru finanţarea inițială, urmând ca banii să fie rambursați de către stat. Care este orizontul de timp în care aceste sume vor fi rambursate?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.