Acasă Social Aparare Țuțuianu și-a depus demisia

Țuțuianu și-a depus demisia

DISTRIBUIȚI

Premierul Mihai Tudose a declarat marți seara, într-un interviu acordat TVR 1 ,că ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a demisionat din cauza comunicării eronate privind plata salariilor din minister. Șeful guvernului a vorbit și despre alte subiecte la zi, precum întâlnirea cu reprezentanții FMI și deficitul bugetar.

Greșeala domniei sale (a lui Adrian Țuțuianu, n.r) a fost că a lăsat să treacă așa ceva, că știa că există acest tip de discuții și, în loc să dezamorseze, să ne spună măcar despre ce e vorba acolo, lucrurile au ajuns în acest punct„, a declarat premierul Tudose în exclusivitate pentru TVR.

Premierul a confirmat că interimatul la Apărare va fi preluat de vicepremierul Marcel Ciolacu.

Șeful executivului a povestit cum a aflat de problemele de la Apărare: „Ne-am trezit brusc cu o știre și cu o postare pe site-ul Ministerului Apărării, niște indicații de la centru către teritoriu prin care cineva trebuia să facă niște artificii cu banii, că nu sunt bani de salarii și trebuie o parte acum și o parte după. Recunosc că am fost șocat, eram chiar cu vicepremierul și cu președintele Camerei Deputaților, președintele Dragnea la masă. Am plecat împreună toți trei la masă după votul din Parlament. În timp ce eram la masă, toți trei am aflat că există această alertă în România, că nu mai sunt bani pentru apărare. Prima dată l-am sunat pe ministrul de Finanțe care era la fel de șocat și el. Apoi l-am sunat și pe ministrul Apărării. Știți, că cineva a greșit într-o comunicare și înțeleg că de vineri se tot cocea o chestie de genul acesta. Am lăsat baltă masa și am venit toți la serviciu. L-am rugat pe domnul ministru să vină să-mi explice, i-am solicitat demisia. I-am spus că demisia ar fi un act de onoare să ieșim din această situație.

Prim ministrul a precizat că Adrian Țuțuianu și-a scris demisia, pe care i-a acceptat-o. Apoi l-a informat pe Liviu Dragnea, a sunat la Palatul Cotroceni pentru a-l informa pe președinte Klaus Iohannis și a trimis actele pentru interimat.

Mihai Tudose a dat asigurări că sunt bani la buget pentru Ministerul Apărării.

Ministrul Apararii, Adrian Ţuţuianu a demisionat după ce a fost certat de premierul Tudose pentru un comunicat de presă. În document se spune că, în lipsa rectificării bugetare, militarii își vor primi drepturile salariale eșalonat. Sursele noastre spun că mai marii din conducerea PSD au luat foc când au vazut comunicatul. Ca să calmeze spiritele, ministrul și-a pus demisia pe masă.

Sursa  – stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.