Acasă Politic USR București sesizează Consiliul Concurenței

USR București sesizează Consiliul Concurenței

DISTRIBUIȚI

 147572 – 12092017 – USR București a sesizat Consiliul Concurenței cu privire la proiectul de hotărâre care dă Primăriei Generale posibilitatea de a acorda fără licitație o bună parte din contractele de servicii publice municipale către cele 22 de societăți comerciale înființate de Gabriela Firea în luna martie a acestui an.

”Proiectul de hotărâre este, după cum ne-am obișnuit deja Gabriela Firea, nelegal. Acesta încalcă grav Legea Achizițiilor Publice și Legea Concurenței.  Dacă majoritatea PSD-ALDE va aproba astăzi, precum ne așteptăm, acest proiect, USR București va depune imediat plângere prealabilă pentru anulare în instanță a acestuia”, a declarat Roxana Wring, președinte al USR București.

USR consideră că serviciile oferite de Primărie bucureștenilor pot fi îmbunătățite doar prin libera concurență, nu prin încredințarea directă a contractelor către societăți comerciale asupra cărora municipalitatea nu are niciun fel de control. Se dovedește astfel că cele 22 de societăți comerciale înființate de Gabriela Firea formează o Primărie paralelă nelegală care va crea găuri negre în bugetul Capitalei.

Bineînțeles, lupta USR București pentru anularea în instanță a celor 22 de societăți comerciale înființate nelegal va continua. Consilierii USR au început, în data de 11 aprilie 2017, procedurile de anulare în instanță a societăților comerciale ”înființate de primarul Gabriela Firea și consilierii PSD+ ALDE”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.