Acasă Externe Agenda Europeana Victor Negrescu vrea implicare din partea tinerilor

Victor Negrescu vrea implicare din partea tinerilor

DISTRIBUIȚI

 147589 – 13092017 –  Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, marți, 12 septembrie 2017, la Conferința Finală a celei de-a V-a ediții a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, având tema „Promovarea pregătirii Președinției României la Consiliul Uniunii Europene“. În mesajul său, ministrul delegat a evidențiat preocuparea constantă a actualului guvern de a crea oportunități pentru tineri și le-a transmis participanților la eveniment invitația de a se implica în proiectele care vor fi demarate în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019.

„Ne dorim ca proiectul Președinției României la Consiliului Uniunii Europene să reunească, sub egida interesului comun, întreaga societate în ansamblul ei. Pentru a asigura o Președinție de succes, care să îmbunătățească imaginea țării noastre, este nevoie să implicăm cât mai mulți actori relevanți pe parcursul procesului de pregătire și în timpul exercitării mandatului. În acest sens, vom lansa în perioada imediat următoare o platformă de consultare publică, comunicare și dezbateri. Vom crea, de asemenea, cadrul legal prin care voluntarii și stagiarii vor putea ajuta la organizarea evenimentelor în timpul Președinției. Tinerii pot juca un rol important, printr-o implicare activă în dezbaterile care au loc pe această temă. Dorim să le oferim oportunitatea de a deveni o voce în stabilirea priorităților acestui mandat“, a declarat Victor Negrescu.

Ministrul delegat a subliniat importanța existenței unui consens politic și instituțional cu privire la Președinție, precum și necesitatea imprimării unui ritm accelerat în cadrul procesului de pregătire. „România e în grafic în ceea ce privește calendarul pregătirii Președinției prevăzut de Consiliul Uniunii Europene. Întregul Guvern lucrează intens la organizarea acestui moment important pentru viitorul parcurs al țării noastre în Uniunea Europeană“, a punctat Victor Negrescu.

România va asuma, pentru șase luni, începând cu 1 ianuarie 2019, Președinția Consiliului Uniunii Europene – una din cele șapte instituții ale Uniunii. Țara noastră face parte din trio-ul de Președinții care mai include Finlanda și Croația. Președinția rotativă prezidează la Bruxelles reuniunile Consiliului Uniunii Europene (cu excepția Consiliului Afaceri Externe), reuniunile COREPER (întâlnirile reprezentanților permanenți ai țărilor membre la Bruxelles) și aproximativ 200 grupuri de lucru. De asemenea, Președinția Consiliului Uniunii Europene conduce negocierile a sute de dosare legislative, organizează întâlniri cu Parlamentul European, alte întâlniri formale la toate nivelele. Conform uzanțelor, pe perioada mandatului său, Președinția Consiliului Uniunii Europene va organiza în România evenimente, posibile Summit-uri, reuniuni informale ale Consiliului Uniunii Europene, întâlniri ale înalților funcționari și ale experților din statele membre Uniunii Europene, conferințe și seminarii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.