Acasă Externe 100 de ani de relații diplomatice între România și Danemarca

100 de ani de relații diplomatice între România și Danemarca

DISTRIBUIȚI

 147934 – 03102017 – Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a efectuat luni, 2 octombrie, o vizită de lucru la Copenhaga, unde a avut o serie de întâlniri cu oficiali danezi pe teme de prim-plan aflate pe agenda europeană.

În cadrul întrevederii cu ministrul de Externe al Regatului Danemarcei, Anders Samuelsen, ambele părți au reiterat importanța consolidării și intensificării colaborării româno-daneze în domeniul afacerilor europene, Victor Negrescu subliniind valoarea simbolică a consultărilor bilaterale, în contextul în care la 1 mai 2017 s-au împlinit 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două ţări.

În marja întâlnirilor cu Michael Starbæk Christensen, consilier de stat cu rang de ministru la cabinetul prim-ministrului Danemarcei, Jonas Bering Liisberg, secretar de stat pentru politică externă şi Carsten Grønbeh-Jensen, consilier de Stat pentru Afaceri Europene la cabinetul prim-ministrului Danemarcei, a fost abordat cu prioritate subiectul pregătirii Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, context în care ministrul delegat a evidențiat progresele înregistrate, în ultima perioadă, în special pe dimensiunea logistică și de planificare a resurselor umane.

În cadrul discuțiilor, Victor Negrescu a exprimat interesul României de a beneficia de experiența Regatului Danemarcei în urma exercitării mandatului acestuia de Președinție rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Discuțiile au vizat de asemenea negocierile privind Brexit, viitorul proiectului european, inclusiv noul cadru financiar multianual şi Uniunea Economică şi Monetară, precum și reforma spaţiului Schengen.

”România și Danemarca au interese comune în domeniul afacerilor europene şi vom încerca să folosim în mod eficient potenţialul cooperării noastre în pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Vom contribui, împreună cu partenerii danezi şi celelalte state membre, la dezbaterea în jurul obiectivelor Uniunii Europene, în vederea identificării unei viziuni comune asupra consolidării proiectului European”, a declarat Victor Negrescu.

De asemenea, ministrul delegat a avut o întrevedere cu un grup de cercetători implicat în proiecte legate de pilonul european al drepturilor sociale, care activează în cadrul Copenhagen Business School, prestigioasă universitate de stat fondată în 1917 şi cotată de ”Financial Time”“ printre cele mai bune școli de afaceri din lume.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.