Acasă Politic Acuze grave la adresa președintelui ANCOM

Acuze grave la adresa președintelui ANCOM

DISTRIBUIȚI

 148051 – 09102017 – “Principalele companii de telefonie din România, Telekom, Orange și Vodafone, aveau obligația de a oferi clienților o acoperire națională de cel puțin 98%, până la data de 5 aprilie 2017, conform unui contract semnat în 2012. ANCOM, instituția care trebuia să verifice dacă acest lucru s-a întâmplat, a refuzat să facă verificarea la termen, ceea ce reprezintă un prejudiciu adus consumatorilor români”, atenționază deputatul Pavel Popescu.

”Avem un conflict de interese clasic! Diță refuză să ancheteze modul în care compania Telekom respectă legea, în condițiile în care această companie este chiar ultimul său angajator înainte de a ajunge la ANCOM. Așadar, ne întrebăm dacă domnul Diță îi reprezintă pe consumatorii români sau a rămas în continuare legat de interesele unei companii private”, atrage atenția deputatul liberal.

“Există comunități de români pentru care comunicațiile sunt extrem de importante și pot face diferența între viață și moarte. Există zone în Delta Dunării sau în anumite regiuni muntoase, unde nu există semnal la telefonia mobilă, iar acest lucru face ca acei oameni să fie singuri în cazul unei urgențe medicale”, spune deputatul.

Pavel Popescu amintește că președintele ANCOM, Adrian Diță, a fost numit în funcție de PSD, iar acum majoritatea PSD – ALDE a eliminat Președinția din procesul de numire a președintelui ANCOM. ”Singura modalitate prin care instituția poate recâștiga încrederea românilor este aceea de a reveni la vechea formulă legislativă, astfel încât numirea să fie avizată de Președinție”, atenționează Popescu.

“În loc să fie interesați de bunul mers al ANCOM, pesediștii se gândesc doar la noi și noi modalități prin care să preia controlul total asupra instituțiilor majore din statul român. Un exemplu clar în acest sens este chiar domnul Diță, care a înlăturat din funcții, în mod ilegal, mai multe persoane care nu aveau carnet de pesedist. Adrian Diță a prejudiciat astfel instituția cu 1,5 milioane de lei, sumă pe care statul trebuie să o plătească către cinci angajați concediați ilegal”, mai susține Popescu. ”O astfel de conducere nu poate rămâne în funcție. De aceea, solicit majorității parlamentare și premierului Tudose să-i retragă sprijinul domnului Diță, care și-a dovedit deja și incompetența și reaua-credință. Demisia, Diță!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.